Noutăți

TEB – Primul autobuz gigant din China a fost deja construit. Cum arată acesta…

  •  
  •  
  •  

Vă mai amintiți de autobuzul gigant pe care chinezii doreau să îl construiască în luna mai a acestui an? Ei bine, l-au făcut! Autobuzul gigantic care circulă pe deasupra mașinilor din trafic poate transporta până la 300 de pasageri simultan, are 21 de metri lungime, aproape opt metri lățime și o înălțime de aproape cinci metri. Pentru a putea circula au fost așezate deja primele piste speciale pe marginea străzilor din orașul chinez Qinhuangdao, unde este testat.

Mașinile de pe șosea pot circula pe sub autobuz, lucru ce va duce la descongestionarea traficului, susține Song Youzhou, inginer al Transit Explore Bus, compania dezvoltatoare a proiectului. Vehiculul este electric iar versiunile viitoare vor fi și mai mari, ajungând să fie capabile să transporte 1.400 de pasageri simultan, și vor putea fi văzute pe străzile din orașele Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin and Zhoukou. Vehiculul poate atinge viteze de până la 60 km pe oră, iar în viitor mai multe astfel de autobuze vor putea fi legate între ele.

autobuz2 autobuz3 autobuz4 autobuzautobuz5

“Cel mai mare avantaj este faptul că autobuzul ne va elibera traficul. TEB are aceleași funcții ca și un metrou, însă costul de producție este mult mai mic”, declară Song Youzhou, pentru agenția de stat Xinhua.

Ideea proiectului a fost inițial dezbătută în cadrul Beijing Expo High- Tech din luna mai. O lună mai târziu, dezvoltatorii au anunțat că TEB va fi gata pentru un test în luna august, lucru ce deja se și întâmplă…

sursa:  bbc.com/

sursa: boredpanda.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on TEB – Primul autobuz gigant din China a fost deja construit. Cum arată acesta…

  1. daca merge pe sine mai este autobus sau tramvai ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii