Noutăți

Teatru dans, benzi desenate şi tururi arhitectonice în cetăţile şi comunele din Dobrogea

  •  
  •  
  •  

Proiectul Arc peste timp, implementat de ADEMED – Asociația pentru Dezvoltare și Mediu și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, își propune să realizeze ateliere de benzi desenate cu elevii şi cadrele didactice din 4 şcoli din Dobrogea rurală, urmate de realizarea de spectacole de teatru-dans participativ în 3 situri arheologice ale unor cetăţi din regiune: Albeşti, Istria şi Capidava.

Vor avea loc  tururi ghidate de ADEMED, pentru descoperire a elementelor identitare ale construcțiilor locale, transpuse apoi în machete confecţionate de participanţi şi de spectacole de teatru-dans participativ, chiar în locațiile naturale din apropierea celor 4 şcoli participante.

Prin proiect vor fi realizate hărți sculptate, ce înfățișează cladiri emblematice din localitățile participante.

Hărțile vor fi expuse în școlile din comunele Albeşti, Istria, Topalu şi « 23 August », judeţul Constanţa împreună cu fotografiile realizate în timpul atelierelor.

În acest mod proiectul va antrena comunitățile locale, puțin expuse la cultură, în revitalizarea și promovarea peisajului cultural al Dobrogei rurale.

Gabriela Staicu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii