Cunoaste lumea

Noutăți

România va da undă verde intrării migranților în țară. Deși tot mai multe state au decis să nu semneze pactul ONU pentru migrație, Klaus Iohannis a semnat memorandumul propus de Guvern

 •  
 •  
 •  

ActiveNews.ro: În ciuda faptului că tot mai multe state și-au anunțat în ultimele luni decizia de a se retrage din pactul ONU pentru migrație, pentru a-și apăra granițele, România a a hotărât să sprijine documentul. Anunțul a fost făcut miercuri de Administrația Prezidențială, conform căruia președintele Klaus Iohannis a semnat memorandumul propus de Guvern.  ActiveNews a a relatat în urmă cu o săptămână despre protestul mai multor organizații care, într-un memoriu adresat Ministrului de Externe,  au cerut ca România să nu semneze „Pactul Global privind Migrația”, document care, au arătat organizațiile, încalcă Legea Supremă a Țării, Constituția și ar putea avea consecințe nefaste asupra României.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aprobat miercuri, 28 noiembrie a.c., la propunerea Guvernului României, Memorandumul cu tema ,,Participarea delegației României la Conferința interguvernamentală la nivel înalt pentru adoptarea Compactului ONU pentru o Migrație sigură, ordonată și reglementată”.

Critic la adresa acestui Memorandum, senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu atrage public atenția supra următoarelor pericole: „Pactul încearcă, pentru prima dată la nivel oficial și global, să pună semnul egal între categoria de refugiat și cea de migrant: „Refugiații și migranții sunt îndreptățiți acelorași drepturi universale ale omului și libertăți fundamentale, care trebuie întotdeauna respectate, protejate și îndeplinite.” (Introducere, alin. 4). Această abordare produce mari și nefaste implicații legale și socio-economice deoarece refugiații au un statut special, pentru că ei de fapt se retrag temporar din fața unui conflict iminent sau a unui război, din acest motiv statele fiind obligate, prin legislația internațională la care sunt parte, să-i accepte și să-i întrețină. Dacă li se dau aceleași drepturi și imigranților ilegali, nicio țară nu va mai putea să-i refuze, nicicând și pentru niciun motiv. Astfel, se dă undă verde tuturor imigranților ilegali, indiferent de motive, să se mute oriunde și oricând vor.

Conform Pactului, statele sunt obligate nu numai să-și deschidă granițele pentru imigranții lumii, dar să și depună eforturi pentru a-i ajuta să selecteze și să aleagă țara de destinație prin informații cuprinzătoare despre fiecare din țările în care aceștia ar dori să se stabilească! (Obiectivul nr. 3 din Tratat). În acest fel, prin acest pact, migrația ilegală ar fi practic legalizată.”

Mai mult de atât, senatorul Lungu susține că: „Pactul Global pentru Migrație, în proporție covârșitoare, cuprinde prevederi care contravin total și absolut Constituției României. Semnarea acestui document de către reprezentanții României, în numele României ar reprezenta un act de înaltă trădare față de interesul național și valorile fundamentale ale neamului românesc, iar pe cale de consecință, ar urma ca țara noastră să fie supuse unei ocupări și transformări fără precedent în istorie. Totul desfășurându-se sub egida falsă a dreptului la migrație și a Drepturilor omului.” (Citește mai mult: ActiveNews.ro)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on România va da undă verde intrării migranților în țară. Deși tot mai multe state au decis să nu semneze pactul ONU pentru migrație, Klaus Iohannis a semnat memorandumul propus de Guvern

 1. Este senzational! Infractorii astia din fruntea tarii incalca Constitutia Romaniei pe fatza, desi au jurat sa o respecte! Cat de bine se inteleg sclavetii astia de la putere, indiferent de culoare politica(de parca ar mai conta), atunci cand primesc ordine de sus, evident din afara tarii! Practic, toti cei care isi pun semnatura pe un astfel de document impotriva Romaniei, se fac vinovati de “inalta tradare”, iar pedeapsa pe care-o merita trebuie sa fie in concordantza cu sacrilegiul pe care sunt pe cale sa-l infaptuiasca!!

 2. Victeur Ciorbea // 5 decembrie 2018 at 3:08 // Răspunde

  Oare având numele Vlad Ţepeş în poreclă, ai cumva senzația interioară extravagantă care creşte sufleteşte precum un boboc înfloreşte într-o zi de primăvară, că ai mai multă credibilitate la comentarii?

  Ia să spună careva, câți 90% dintre români ar fi traşi în țeapă după dreptatea lui dacă ar apărea mâine în fruntea ţării?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii