Noutăți

Tânăr genial de 13 ani, coautor al unei culegeri de probleme matematice: „Vreau să plec. Valorile nu sunt apreciate în România“

  •  
  •  
  •  

De 27 de ani ne pleacă valorile din țară – tineri cu o inteligență strălucitoare, inventatori, medici, fizicieni, ingineri, arhitecți… Sute de mii de minți românești aduc plus valoare în țările occidentale. De ce pleacă? Pentru că de 27 de ani România este condusă de mizerabili fără conștiință, de hoți și incompetenți, de trădători și bandiți puși pe căpătuire care au ucis viitorul tinerilor români!

De ce pleacă? Pentru că de 27 de ani nu s-a făcut aproape nimic pentru a susține tinerii străluciți, pentru a le oferi o perspectivă în România. Și atunci pleacă! Și nu poți să îi condamni pentru că, rămânând, sunt condamnați la plafonare, la mizerie și frustrare.

Dar se pare că acesta este și scopul celor care au transformat România într-o colonie: să îi facă să plece din țară pe cei care ar putea veni cu soluții de redresare a acesteia, pentru ca România să rămână doar o piață de desfacere, cu aproape toate resursele în proprietate străină.

În acest context, lucrurile pe care le spune un copil genial de 13 ani, un matemacian de mare viitor, coautor al unei cărți de probleme matematice pentru olimpiadă, ne arată ce a devenit această țară:

Adevarul.ro – Tudor Păișanu: Vreau să plec din ţară, pentru că acolo este o lume mai bună. În România nu prea sunt apreciate valorile. Sunt elevi care au ajuns la performanţe mari la concursuri internaţionale, dar la televizor se promovează şi se vorbeşte mai mult de fotbal şi politică, iar de aceste valori nu se interesează nimeni. În plus, acolo este un alt sistem de învăţământ. Vreau să ajung profesor universitar de matematică sau să lucrez în domeniul cercetării în Marea Britanie“. Şi fratele său, elev în clasa a III-a, este pasionat de matematică. La un concurs de matematică interjudeţean, Tudor a câştigat marele premiu, iar fratele său locul I.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii