Cunoaste lumea

Noutăți

Certificate de revoluţionar contra cost. Secretar de stat dus la audieri. Din cei peste 3000 de „Luptători la Revoluţie”, mare parte sunt falşi

 •  
 •  
 •  

Iată că și afacerea Certificatelor de revoluționari este pe punctul de a fi aruncată în aer. După redeschiderea Dosarului Revoluției, prin invocarea unei lovituri de stat în care noua putere instalată (FSN-ul) este acuzată că a ucis, reținut ilegal și a torturat oameni pentru a crea impresia de Revoluție în desfășurare care să îi legitimeze acapararea puterii, și falșii revoluționari vor ajunge în brațele organelor de anchetă penală.

Cu girul factorului politic, conform suspiciunilor din presă, în anii trecuți s-a dezvoltat o incredibilă afacere cu certificate de revoluționari. Astăzi, când mai toată lumea credea că s-a pus batista pe țambal în această afacere, aflăm că procurorii au început o anchetă de proporții în care investighează modul cum s-au acordat aceste certificate, pentru a-i descopri pe falșii revoluționari și pe tartorii afacerii. O afacere care îi costă multe milioane de euro pe români. Onorariul / revoluționar este în multe cazuri de peste 2.000 de lei pe lună, unii au primit chiar și spații comerciale în proprietate, iar la toate acestea se adaugă și alte facilități…

Iată ce ne spune Adevărul.ro

21 de percheziţii au loc la această oră în mai multe judeţe din ţară într-un dosar în care procurorii au demarat cercetări pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi fals. Procurorii spun că o mare parte din cele 3.505 persoane care au obţinut până în prezent titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţie” nu îndeplineau condiţiile legale. Secretarul de stat Adrian Sanda a fost dus la Parchetul General.

„După 27 de ani, acum este pentru prima dată când se declanşează o anchetă. Suspiciuni au fost permanent, şi în discuţii şi tot felul de zvonuri, dar nimeni n-a trecut la fapte. Să treacă la fapte, să ancheteze şi cine este vinovat să plătească”, a spus Teodor Mărieş.

„Există date că o mare parte din totalul de 3505 persoane care au obţinut până în prezent titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluţie” nu îndeplineau condiţiile cerute de lege, avizarea pozitivă a acestora la nivelul Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 – SSPR sau în urma contestaţiilor depuse la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – CPRD fiind urmarea directă a oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influenţă asupra membrilor celor două instituţii ale statului”, spun procurorii.

Citeste mai mult: adev.ro/ogq7b5


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Certificate de revoluţionar contra cost. Secretar de stat dus la audieri. Din cei peste 3000 de „Luptători la Revoluţie”, mare parte sunt falşi

 1. Fostul secretar de stat Adrian Sanda si alte sase persoane au fost retinuti, miercuri noapte, de Parchetul General, in dosarul privind acordarea ilegala a unor titluri pentru revolutionari.

  Cei sase urmeaza sa fie prezentanti, joi, instantei cu propunere de arestare preventiva.
  Procurorii au facut, miercuri, 21 de perchezitii intr-un dosar de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, trafic de influenta, cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata privind acordarea titlurilor de revolutionar.
  Procurorii spuneau ca o mare parte din cele 3.505 persoane care au obtinut pana in prezent titlul de Luptator cu rol determinant in Revolutie nu indeplineau conditiile cerute de lege, avizarea acestora la Secretariatul de Stat pentru Revolutionari fiind „urmarea directa a oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influenta asupra membrilor celor doua institutii ale statului”.
  Persoanele care vor fi prezentate magistratilor cu propunerea arestarii preventive sunt Adrian Sanda, Denisa Corina Tanase si Cristina Valentina Cechi pentru patru infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si o infractiune de abuz in serviciu.
  De asemenea, procurorii cer arestarea lui MIHAIL VALENTIN GADINA, nepotul marelui sef al revolutionarilor GADINA CONSTANTIN, pentru doua fapte de trafic de influenta, ANDREEA DRAGOMIR, pentru o fapta de trafic de influenta, GHEORGHE NEAGU, pentru cinci fapte de trafic de influenta si Ionel Iosef pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata (sub forma instigarii). Oare CATE CERTIFICATE A ARANJAT FAM. GADINA ? ( In ceea ce-l priveste pe Mihai Valentin Gadina, inspector de specialitate in cadrul Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor impotriva Regimului Comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 – Departamentul pentru revolutionari, ce a facut parte din secretariatul tehnic al Comisiei, acesta si-a exercitat influenta asupra membrilor comisiei pentru punerea in aplicare in vederea avizarii si implicit a obtinerii de catre anumite persoane in mod fraudulos a titlului de „Luptator cu rol determinant in Revolutie”, desi nu indeplineau conditiile cerute de lege, spun anchetatorii ).
  In acelasi dosar, anchetatorii au luat masura controlului judiciar fata de CIPRIAN ALBERT ARANUSI, pentru trafic de influenta, STEFAN PADURARU, pentru cumparare de influenta, CRISTIAN ADAM, pentru cumparare de influenta (sub forma complicitatii), GEORGE AVRAM si IOAN BLAGA, pentru cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
  Anchetatorii sustin ca, prin OUG 95/2014, a fost modificata si completata Legea 341/2004 a recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987, in sensul introducerii unei noi categorii de revolutionari, si anume „Luptator cu Rol Determinant” – atribuit celor care in perioada 14 – 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declansarea si victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, si-au pus viata in pericol in confruntarile cu fortele de represiune, au ocupat si aparat obiectivele de importanta deosebita, care au apartinut regimului totalitar, doar in localitatile in care, in urma acestor actiuni si confruntari, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute, pana la fuga dictatorului.
  Aceasta modificare legislativa a favorizat aparitia, atat la nivelul asociatiilor judetene de revolutionari, cat si la nivelul celor doua institutii publice cu atributii in acordarea acestor titluri (Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989 – CPRD si Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 – SSPR), a unor persoane interesate sa promoveze actiunile revolutionarilor din tara, solicitandu-le acestora in schimb diferite sume de bani pentru obtinerea in mod fraudulos a titlurilor de „Luptator cu rol determinant” in cadrul Revolutiei.
  Daca ai acest titlu, din 2015, beneficiezi automat de drepturi banesti majorate fata de ceilalti revolutionari: o indemnizatie de gratitudine in valoare de 2020 de lei/lunar.

 2. DESPRE PITZAR : Sunt oamenii lui ptzarel : 1.) Seful facultatiilor de la Baile Herculane, unde venea in Bucuresti (cu sotia asistenta medicala, transformata in profesoara la facultate) ? La ce pitzerie din Dorabanti ? Locuia in str. Academiei cumva (iar sotia de pitzar si nu numai, studia fara sa ajunga la facultate) ? Acum vedeti cine si cum a transformat Baile Herculane in oras martir ! Sa vorbim si de „odoarele bisericesti” furate, inclusiv bratarile dacice ? Unde sunt, cine le-a „strans” ptr. a fi duse „afara” ? Cum unii le-au topit (ptr. aur) sa nu fie prinsi cu ele si-au ingropat aurul (?!) ? La ce e bun un pitzar ! – 2.) Pe langa miile de certificate (sa uitam de multe terenuri, imobile …)…, Lucrand la T.M.U.C.B., langa baricada de la INTER, ulterior sef de asociatie „de familie” (unii fiind in moldova, unul la gradinita), pitzarul era bagat in politica . Toti revolutionarii, „vorbeau” ca sunt manipulatii . unii aflase de la „seful lor” ca a fos „urcat” de un sef de facultate si cu functii in vechiul regim.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii