Noutăți

Surpriză: Două dintre celebrele Tăblițe de la Sinaia sunt expuse în Muzeul Mănăstirii Sinaia

 •  
 •  
 •  

În urmă cu 5 ani, pe vremea când investigam subiectul Tăblițelor din Plumb de la Sinaia, am vizitat și mănăstirea Sinaia unde știam că se găsesc două dintre acestea. Pe atunci ele nu erau expuse pentru public. În ciuda argumentelor pe care le-am adus, reprezentatul mănăstirii cu care am vorbit nu mi-a permis accesul, trimițându-mă la Arheiscopia Bucureștiului pentru a face cerere în acest sens. Am făcut și acest lucru dar, după câteva luni de la depunerea cererii, Arhiescopia m-a trimis la plimbare…

Astăzi, mulțumită unuia dintre cititorii noștri (Ciprian), aflu că Mănăstirea Sinaia a expus pentru public cele două tăblițe, ele putând fi văzute în muzeul mănăstirii. Iată aici linkul către site-ul mănăstirii care confirmă acest lucru (anunțul pare să fie făcut de site-ul mănăstirii chiar astăzi): http://www.manastireasinaia.ro/

Așadar, dacă aveți drum la Sinaia, vizitați și muzeul mănăstirii ca să le vedeți!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizionează aici emisiunea despre Tăblițele de la Sinaia pe care am realizat-o cu expertul militar criptolog col. (rez.) Eugen Nicolaescu, unul dintre cei care s-au încumetat să încerce decriptarea textelor de pe Tăblițelele de la Sinaia:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

8 Comments on Surpriză: Două dintre celebrele Tăblițe de la Sinaia sunt expuse în Muzeul Mănăstirii Sinaia

 1. Asteptam poze cu ele

 2. ce sa intamplat cu cartea ? eu nu am gasito nicaieri

 3. Daniel Roxin,
  În urmă cu aprox. 3 ani, prin martie 2013, ai avut un invitat de excepţie, prof. dr. fizician Virgiliu Copaci, care, deviind brusc de la tema emisiunii Cultura Cucuteni, a făcut cea mai năucitoare afirmaţie prin excepţionalitatea ei, dintre toate emisiunile tale : susţinea că a avut în mână şi a testat personal din mai multe puncte de vedere, ca fizician de excepţie, o plăcuţă de la Sinaia ORIGINALĂ care, printre altele :
  1)avea o vechime de 10.000-12.000ani !!!
  2)era din AUR masiv !!!
  Emisiunea respectivă nu ai postat-o pe interent şi contrar promisiunilor din acel moment, pe prof. Copaci nu l-ai mai avut ca invitat ulterior ! Ori a refuzat el să mai vină pt. completările, detaliile şi explicaţiile suplimentare imperios necesare atât pt. public şi cât şi pt. mediul ştiinţific şi să-şi susţină “Bomba Culturală” lansată acum 3 ani ???

 4. In manastirea de la Sinaia, sunt expuse cele 2 placute, una rotunda
  din argint fiind originala, iar cealalta, surpriza, este identica cu una aflata in Institutul de Arh. Bucuresti.
  Ramane de facut decat o simpla cercetare si datatre pe cele doua placute…
  Informatia poate fi verificata atat la fata locului cat si datorita documentarului Niascharian, unde producatorii au avut acces la ele.

 5. D-le Roxin , cred ca am descoperit locatia unde este ascuns un tezaur foarte important. Sunt convins ca nu vom reusii sa-l scoatem la lumina . Nu intrevad nicio posibilitate, poate prin ordin cu mascatii. Credeti ca este posibil o descindere in acel loc unde va voi conduce?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii