Noutăți

SUA și Rusia sunt din nou ca pe vremea Războiului Rece. Ce se va petrece în continuare?

  •  
  •  
  •  

Așa cum ne informează ActiveNews, relațiile dintre SUA și Rusia n-au mai fost atât de glaciale de pe vremea Războiului Rece și, deocamdată, nu se întrevede „un nou început”, după spusele secretarului de stat american Rex Tillerson, ce consideră că „trecutul nu poate fi șters”.

Relațiile ruso-americane au ajuns „la cel mai scăzut nivel din toate timpurile de după încheierea Războiului Rece, cu un nivel foarte slab de încredere”, a declarat Tillerson pe canalul NBC. Potrivit ActiveNews, șeful diplomației americane a exclus, totodată, „un nou început” între Washington și Moscova, după modelul „resetării” lansate în 2009 de către președintele american de atunci, Barack Obama, și de secretarul de stat din acea vreme, Hillary Clinton.

Cuvinte precum „relansare” sunt depășite. Nu putem reporni. Nu putem șterge trecutul. Nu putem lua startul din nou. Mergem mai departe cu ce avem”, a spus Rex Tillerson. Recent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat în legătură cu o „dezghețare” a relațiilor dintre cele două mari puteri, a declarat că „este prea devreme pentru a trage concluzii”.

Simplul fapt că a existat un dialog este un lucru foarte pozitiv. Președinții au vorbit la telefon de trei ori și, în continuarea acestui dialog, (secretarul de stat american) Rex Tillerson a fost primit la Moscova, iar (ministrul de externe rus) Serghei Lavrov a fost primit la Washington”, a adăugat el. „Cu toate acestea, trebuie să păstrăm un optimism prudent pentru moment, pentru că avem mult de lucru înaintea noastră”, a mai spus Peskov.

a

Sursa: ActiveNews

Text: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii