Cunoaste lumea

Noutăți

Parlamentul de la Chișinău cere retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Țării. Președintele Dodon se împotrivește!

  •  
  •  
  •  

Digi24.ro: Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a condamnat vineri după-amiază declaraţia abrobată de parlamentarii moldoveni. Liderul socialist a explicat că asemenea acţiuni „au ca scop înrăutăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă”.

Inițiativa a fost susținută de fracțiunile PDM, PLDM, PL și a Grupului Popular European, în timp ce comuniștii lipseau, iar socialiștii au părăsit sala de ședință în semn de protest, relatează Deschide.md.

S-a întâmplat chiar în ziua în care premierul Mihai Tudose se află în vizită la Chișinău.

Pe de altă parte, astăzi se împlinesc 25 de ani de la semnarea Acordului din 1992 cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană.

Potrivit declarației, „Parlamentul Republicii Moldova declară ca staționarea continuă a trupelor ruse și întărirea prezenței militare a acestora în partea de est a tării constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența, suveranitatea și integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. Parlamentul consideră că menținerea pe teritoriul Republicii Moldova a unui volum considerabil de muniții arme și echipament militar reprezintă o amenințare constantă a securității și stabilității regionale și europene în general.”

Citește mai mult: Digi24.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii