Noutăți

Studiu: Nucleul Pământului s-ar fi format în urmă cu 1-1,5 miliarde de ani și este într-o continuă expansiune

Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Liverpool, miezul Pământului s-a format în urmă cu 1-1,5 miliarde de ani, momentul în care fierul topit s-a solidificat. Savanții au analizat câmpul magnetic al Terrei, ajungând la concluzia că acesta a devenit mai puternic în perioada mai sus amintită, ceea ce îi face să creadă că un câmp magnetic puternic este determinat de un miez din fier solid.

Dr Andy Biggin, autorul studiului a declarat pentru dailymail: “Această constatare ar putea schimba înțelegerea noastră despre evoluția Pământului. Momentul apariției miezului este extrem de controversat, dar este esențial pentru determinarea proprietăților și a istoriei planetei. Mai ales din cauza implicațiilor pe care câmpul magnetic al Pământului le are împotriva radiațiilor și a vântului solar.”

Nucleul Pământului este constituit dintr-un amestec solid de fier și nichel. Presiunea din acest strat atinge milioane de bari. Unele ipoteze presupun că, asemănător Soarelui, și în centrul Pământului ar exista hidrogen comprimat sub formă solidă care ar putea proveni ca materie primă din Soare.

Stratul nucleului extern se află într-o starea de agregare fluidă constituit dintr-o topitură de fier și nichel care probabil conține urme de sulf și oxigen, aici fiind temperaturi de cca. 2900°C. Această topitură metalică fiind un bun conductor electric, sub acțiunea de rotație a Pământului ar fi răspunzătoare de magnetismul terestru.

 

sursa: daylimail.co.uk

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Studiu: Nucleul Pământului s-ar fi format în urmă cu 1-1,5 miliarde de ani și este într-o continuă expansiune

 1. “Nucleul Pământului s-ar fi format în urmă cu 1-1,5 miliarde de ani și este într-o continuă expansiune”
  Jumatate de adevar au spus, pe cealalta au ascuns-o. Pai daca nucleul este in expansiune, restul de Pamant cum e, nu tot in expansiune?! Teoria Pamantului in expansiune este veche de vreo 80-90 de ani si ea spune ca Pamantul creste in volum iar subductia nu exista. Americanii stiu foarte bine asta si demult. Au un program special de monitorizare a scoartei terestre in timp real, adica ei stiu in fiecare minut cu cat a crescut Terra in volum, respectiv in suprafata dar… nu trebuie sa stie si toata populimea.

  Acum se intelege unde s-a dus apa potopului lui Noe? 🙂
  Apropo. Atlántida nu s-a scufundat, e la suprafata si se afla pe teritoriu American. Iar alta si mai tare: turnul Babel tot pe teritoriul Americii a fost construit, undeva prin Texas. De ce prin Texas? Simplu. Texasul exista pe atunci, spre deosebire de Irak care era inca sub apa si, la fel de important, avea suficienta smoala.

  Si ca s-o dau si pe ultima… Elodia tot in America se afla. :)))
  (cioaca) :)))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii