Cunoaste lumea

Noutăți

O echipă de tineri români, la concurenţă cu Microsoft pentru viitorul comunicaţiilor. Holoportarea

 •  
 •  
 •  

În urmă cu câteva zile, Microsoft făcea valuri în presa internaţională după ce prezenta holoportarea, o tehnologie care permite reconstrucţia, în timp real şi oriunde în lume, a unor holograme. În acelaşi timp, la mii de kilometri depărtare, în România o echipă de cinci tineri se pregătea să prezinte Holo See, o tehnologie similară, dezvoltată independent de cea a Microsoft. Singurul regret al tinerilor români este că nu s-au mişcat puţin mai repede, astfel încât să fi făcut, pe piaţa locală, anunţul înaintea gigantului software, scrie go4it.ro 

Holo See este un proiect iniţiat de Andrei Boruzescu, Lucian Popa, Alex Ispas, Alexandru Popescu şi Cosmin Dobrescu. Proiectul reprezintă o platformă de telecomunicaţii prin holograme dezvoltată pentru ochelarii şi căştile de realitate augmentată şi realitate virtuală.

„Pe scurt Holo See îţi permite să interacţionezi cu persoana cu care vorbeşti sub forma unei  holograme full 3D,  în timp real, în propria cameră”, a declarat Andrei Boruzescu, co-fondator Holo See.
Tehnologia va funcţiona cu majoritatea tipurilor de headset-uri VR, cum ar fi: Oculus Rift, Hololens, HTC Vive. Tehnologia a fost dezvoltată de cei cinci români în aproximativ 12 luni.

Adevărata inovaţie din spatele Holo See o reprezintă software-ul special care face posibilă înregistrarea hologramei şi transmiterea acesteia, dezvoltat de programatorii echipei, Cosmin Dobrescu şi Alex Popescu.

„Suntem momentan în stadiul în care am dezvoltat o platformă software care captureză şi randează cu succes hollograma full 3D 360 de mărime reală. Motion tracking-ul (algoritmul prin care softul determină poziţia utilizatorului în raport cu holograma – n.r.) şi render-ul se fac în timp real, însă holograma este în acest stadiu al proiectului înregistrată, deci nu este live”, explică Andrei.

Acum, echipa lucrează la prototipul Unbound, care va permite transmiterea live (în timp real) a hologramei. Pentru a strânge fondurile necesare, Holo See a demarat şi o campanie de crowdfunding pe Indiegogo.

Produsul final va consta în platforma software cât şi configuraţia de echipament care include camere speciale, senzori, soluţia de iluminare şi chroma-auto-iluminată (o pânză verde pliabilă care pe spate are puse leduri pe toată suprafaţa) creată pentru proiect, mai scrie go4it.ro

Sursa articol: go4it.ro  via Nasul Tv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on O echipă de tineri români, la concurenţă cu Microsoft pentru viitorul comunicaţiilor. Holoportarea

 1. Holoportarea – f. rau, nu mai sustin in veci cercetarile si inventiile ca geniale, ci demonice, autodistrugatoare ale viitorului intregii planete, ceea ce prezentul descoperirilor lor, niciodata nu-l va confirma! Oare nu a cercetat Dumnezeu totul dinainte cand a facut Cerul, Pamantul cu tot ce este pe el, are nevoie mereu de „perfectiunea” umana, care de fapt este imperfectiune?

  Fiziciana si chimista romanca Stefania Maracineanu a descoperit in realitate atomul si acum toti tremuram de frica sa nu vina o ploaie de bombe nucleare in lumea toata care nu se mai iubeste si nici jertfeste pt. nimic bun si vreo cauza dreapta, insa pt. idiotenii ca holoportarea care nu tine nici de foame, nici de sete si nici de frig cand vremurile sunt atat de tulburi si de inselatoare, da!

  Geniilor le mai lipseste putina minte ca sa isi dea seama ce reprezinta cu adevarat pt. planeta tot ceea ce ei produc, pt. a-si crea o faima in lume mai intai de toate si a primi o rasplata materilaista pe masura pt. aceasta. tot ce se produce, se si vinde num si asa se fac banii sau mai bine zis, miliardele? Sa vedeti cand o sa primiti plata binemeritata de la Dumnezeu, pt. holoportare & Co. impreuna cu toti cei care va sustin!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii