Noutăți

Studiu de ultimă oră: părinții și bunicii noștri vor trăi mai mult, dacă îi vom vizita mai des și vom petrece mai mult timp alături de ei!

Cât de des îți vizitezi părinții, bunicii, rudele în vârstă? Dat fiind că viața, mai ales cea în mediul urban, devine tot mai complicată, avem din ce în ce mai puțin timp pentru a-i vizita pe cei dragi, mai ales dacă ei domiciliază în altă localitate. Totuși, dacă ne vom face vreme pentru a-i vizita mai des vom fi răsplătiți din plin, avându-i mai multă vreme alături de noi, în această existență. Pe scurt, bătrânii noștri vor trăi mai mult dacă nu vor fi neglijați și le vom oferi timp din timpul nostru!

Recent, au fost date publicității rezultatele unui studiu realizat de către University of California, San Francisco, la care au participat 1600 de voluntari, având o etate medie de 71 de ani. Din acest studiu, intitulat „Singurătatea la persoanele vârstnice” a reieșit că aproape 23% dintre bătrânii singuri au încetat din viață în următorii 6 ani de la demararea observațiilor, comparativ cu doar 14% dintre persoanele vârstnice care au fost vizitate frecvent, de către cei apropiați.

a

Cercetătorii au descoperit că aproximativ 43% dintre vârstnici se simțeau izolați. Singurătatea este un factor semnificativ în deteriorarea calității vieții la vârstnici și poate atrage depresia, declinul cognitiv și alte probleme de sănătate, precum afecțiunile cardiace.

Un alt studiu, mai vechi, provenit de la Universitatea Brigham Young din Utah a constatat că legăturile sociale sunt extrem de importante pentru prelungirea vieții, astfel că vârstnicii înconjurați de către rude și prieteni trăiesc mai mulți ani decât cei rămași singuri sau… uitați de către toată lumea.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.independent.co.uk

Imagini: www.anitacatering.ca, www.independent.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii