Noutăți

Stimularea undelor cerebrale Alfa și Theta – calea către potențialul tău maxim

Odată cu apariția primului dispozitiv EEG (encefalograf), cercetătorii au descoperit despre creier că are tendința de a produce patru tipuri principale de unde cerebrale: beta, alfa, theta, delta.

Mai târziu, începând cu anii ‘60 când lumea devenea din ce în ce mai interesată să experimenteze stări mentale de vârf, cercetătorii au început să studieze schimbările pe care le simt oamenii atunci când accesează undele alfa și theta.

Tărâmul undelor alfa – remediul rapid împotriva stresului
Descoperirile au fost uimitoare. Indivizii care, cu ajutorul meditației sau al biofeedbackului accesau constant undele alfa, treceau prin schimbări neașteptate:

– deveneau mai calmi în viața de zi cu zi,
– aveau tendința să renunțe la unele obiceiuri cum ar fi fumatul sau băutul în exces,
– găseau remediul împotriva stresului,
– își trăiau viața cu mai multă energie și entuziasm.

Surprinzător de mulți oameni păreau să fi ajuns la concluzia că starea alfa este remediul rapid împotriva stresului și calea cea mai sigură către extaz, energie, iluminare și conștiință superioară.

Undele theta – universul tuturor posibilităților magice

Impresionați de aceste rezultate, cercetătorii în domeniul biofeedbackului Elmer și Alyce Green au hotărât să continue studiile descoperind ce efecte aduc undele și mai lente decât alfa – undele theta. Soții Green au observat că persoanele a căror creier genera frecvent unde theta deveneau creative, având revelații care le schimbau viața. Se îndrăgosteau, își descopereau talente noi, se hotărau să își schimbe serviciul și să pornească în direcții noi, mai satisfăcătoare. În esența, acești oameni simțeau că viața lor se îmbunătățește radical.

„Subiecții antrenați pentru a genera unde theta erau mai sănătoși din punct de vedere psihic, mai echilibrați din punct de vedere social, mai puțin rigizi și conformiști, se acceptau mai ușor pe ei înșiși și erau mai creativi decât membrii grupului de control.“

În sfera emoțională, starea theta se manifesta prin relații mai bune, printr-o mai mare toleranță, înțelegere, iubire față de sine și față de lumea înconjurătoare.

Totodată, starea theta îi ajuta pe oameni să experimenteze un nou tip de conștiință corporală, se vindecau și se regenerau rapid din punct de vedere fizic. Starea theta părea să aibă, din toate punctele de vedere ceva magic.

Orice îți dorești poți materializa pornind din starea profundă a minții

Odată cu aceste descoperiri, aflăm de fapt calea către cele mai profunde resurse ale minții umane. Putem spune că prin intermediul undelor alfa și theta reușim să ne modelăm viața exact așa cum de dorim. Să experimentăm stări mentale profunde capabile să producă transformări pozitive în toate planurile: fizic, emoțional, mental și spiritual.

Domeniul neuroștiinței ne confirmă ceea ce călugării budiști știau de mult: atât timp cât reușești să îți liniștești mintea într-atât cât să activezi undele cerebrale alfa și theta poți îmbunătăți radical orice aspect al vieții: fie că este vorba de tratarea unei boli, adoptarea sau schimbarea unui obicei, construirea unei vieți fascinante și prospere, antrenarea minții de geniu, manifestarea creativității… orice dorești să manifești în viață este posibil pornind din starea profundă a minții.

Cum să accesezi rapid undele alfa și theta?

Probabil te întrebi la ce îți folosesc toate aceste teorii dacă nu le poți aplica în viața de zi cu zi. Adevărul este că există nenumărate tehnici care te ajută să descoperi beneficiile undelor alfa și theta, meditația profundă fiind una dintre cele mai recunoscute tehnici naturale de liniștire a undelor cerebrale.

Un experiment realizat de oamenii de știință japonezi asupra călugărilor capabili să acceseze stări profunde de meditație, afirmă faptul că atunci când începeau să mediteze, călugării intrau în starea alfa, iar cei mai experimentați (cei care practicau meditația de peste douăzeci de ani) depășeau imediat starea alfa și începeau să genereze unde cerebrale mai lente din intervalul frecvențelor theta.

În afară de meditația profundă și alte tehnici care necesită exercițiu îndelungat, antrenament și efort susținut, există în România și un dispozitiv care îți permite să accesezi instantaneu undele alfa și theta, fără exercițiu și fără efort.

Aparatul de stimulare alternativă audio-vizuală (lumină şi sunet alternant stânga/ dreapta), MIND SYNERGY îți pune la dispoziție:

– 21 de programe pentru relaxare în alfa,
– 38 de programe pentru relaxare în theta,
– 31 de programe pentru relaxare în delta

și numeroase alte programe care acoperă cele mai importante domenii de viață: regenerare, energizare, explorare vise, somn, învățarea accelerată, meditație, reprogramare mentala, focalizarea, antrenarea minții, echilibrarea emisferelor cerebrale ș.a.

Cele 112 programe de stimulare mentală, te ajută nu doar să descoperi efectele benefice ale undelor cerebrale alfa și theta, ci și să explorezi potențialul nelimitat al minții tale. Să îți antrenezi mintea și să produci transformări profunde pe toate planurile vieții tale.

Detalii: https://www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy/

Autor: Andreea Manea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii