AIM radionica curs online

Noutăți

Știați că… banalii castraveți au o multitudine de beneficii terapeutice? Protejează inima, creierul și contribuie la atenuarea efectelor stresului!

Despre castraveți, se afirmă uneori, că, având un conținut foarte mare de apă și multe fibre, nu ar prezenta prea multe calități nutriționale și beneficii, comparativ cu „alimentele minune” de origine vegetală, printre care se numără coacăzele, afinele, morcovii, broccoli sau lămâile. Castraveții sunt, într-adevăr, foarte bogați în apă. La un conținut de apă de 95%, ei sunt ideali pentru hidratarea organismului, mai ales după eforturile fizice prelungite sau pe vreme călduroasă. Adevărul este că, pe lângă utilitatea lor în curele de slăbire, numărându-se printre alimentele naturale hipocalorice, castraveții prezintă o lungă listă de beneficii suplimentare… dintre care am selectat numai câteva.

Protejează creierul! Castraveții conțin un flavonol antiinflamator, denumit fisetin, care joacă un rol foarte important în asigurarea sănătății creierului. În plus față de îmbunătățirea memoriei și protejarea celulelor nervoase față de declinul determinat de către înaintarea în vârstă, această substanță previne degradarea progresivă a intelectului, asociată cu boala Alzheimer.

Reduc riscul de cancer! Castraveții conțin polifenoli, cum ar fi pinoresinolul, lariciresinolul și secoizolariciresinolul, ce ajută la diminuarea riscului de cancer mamar, uterin, ovarian și de prostată. Ei mai conțin și cucurbitacine, substanțe cu pronunțate proprietăți anticancer.

Castraveti

Combat inflamația! Castraveții au capacitatea de a diminua intensitatea reacțiilor inflamatorii, inhibând activitatea enzimelor pro-inflamatoare.

Au importante calități antioxidante! Castraveții conțin numeroși antioxidanți, dintre care cei mai puternici sunt vitamina C și beta-carotenul. Ei mai conțin, de asemenea, flavonoide antioxidante, cum ar fi quercetina, apigenina și kaempferolul. Kaempferolul poate ajuta la combaterea cancerului și la scăderea riscului de apariție a unor afecțiuni cronice, inclusiv a bolilor de inimă.

Atenuează stresul! Castraveții conțin mai multe vitamine din complexul B, printre care vitamina B1, vitamina B5 și vitamina B7. Vitaminele ce aparțin complexului B sunt cunoscute pentru capacitatea lor deosebită de a estompa stările anxioase și a reduce efectele stresului.

Susțin sănătatea cardiacă! Castraveții conțin potasiu, substanță ce determină diminuarea tensiunii arteriale, atunci când aceasta este prea ridicată. O balanță corespunzătoare a potasiului, atât în interiorul cât și în exteriorul celulelor, este crucială  pentru buna funcționare a organismului uman. Potasiul asigură un bun control al transmiterii impulsului nervos și asigură o optimă funcționare a mușchiului cardiac.

Cel mai mare castravete din lume - 2016

Sursa: mercola.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii