Noutăți

Statul ar putea cere vaccinarea cu forța a tuturor cetățenilor (copii și adulți), susține un reputat specialist în biofizică și bioetică!

 •  
 •  
 •  

După cum își aduc aminte mulți dintre cei interesați de problema vaccinării obligatorii, în ultima zi a săptămânii trecute, în Capitală a fost organizată o acțiune de protest îndreptată contra intenției autorităților de a introduce vaccinarea obligatorie – pentru copii și nu numai. Printre persoanele care au luat parte la protestul contra obligativității vaccinării s-a numărat și reputatul specialist în biofizică și bioetică Virgiliu Gheorghe – care are calitatea de doctor în bioetică al Universității Aristotel din Tesalonic. Cu acel prilej, domnul Virgiliu Gheorghe a acordat un interviu publicației online ActiveNews. În continuare, redăm opinia acestuia, emisă cu privire la spinoasa chestiune a vaccinării obligatorii:

Din punctul meu de vedere, această adunare constituie un eveniment-simbol, în sensul că trage un semnal de alarmă acum, la 27 de ani de la ieșirea din comunism… Un semnal de alarmă privind pericolul, riscul de-a ne întoarce cu 50 de ani în urmă la momentul instaurării acestuia, pentru că legea vaccinării obligatorii nu este altceva decât o schimbare de paradigmă în legislația românească.

O paradigmă nouă, în care prevalează dictatul și nu exprimarea liberă a voinței persoanei umane. Este o lege care încalcă nu numai câteva articole din Constituția României, din legislația românească în vigoare, ci și multe tratate internaționale. Și tocmai de aceea mi se pare extrem de periculos acest proiect de lege, pentru că nu ține cont de absolut nicio legislație ce protejează drepturile omului.

Esența acestui act este ideea de a impune consimțământul prezumat cetățenilor României în privința administrării vaccinurilor. Consimțământul prezumat nu este, însă, decât un eufemism, un alt fel de a-i spune dictatului forței. Pentru că a presupune că cetățeanul este de acord fără să-i mai ceri părerea, fără să-i mai ceri consimțământul, înseamnă să-i impui, practic, cu forța, tot ceea ce dorești tu.

Dacă această lege va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă. Va deveni posibil, de exemplu, consimțământul prezumat privind transplantul de organe, prelevarea de organe. Consimțământul prezumat în privința eutanasierii copiilor, bătrânilor, cum se întâmplă astăzi în Belgia, de exemplu. Consimțământul prezumat în privința instituționalizării copiilor părinților care se opun într-un fel sau altul hotărârilor statului de a-i ideologiza.

Legiferarea obligativității vaccinării pe baza acestui principiu, al unui consimțământ presupus, deschide Cutia Pandorei și ne reîntoarce la o perioadă nu comunistă, ne reîntoarce la bolșevismul agresiv sau chiar la regimul nazist, unde s-au făcut primele experimente pe persoana umană. Se știe că, după Procesul de la Nürnberg, s-a hotărât ca niciodată să nu mai fie impusă o procedură medicală persoanei umane. Pentru că omul este cel care trebuie să exprime în mod liber dorința, voința de a i se aplica pentru a nu i se pune în pericol sănătatea. El știe cel mai bine care este binele pentru el.

b

Astăzi, ni se spune că pentru un bine colectiv trebuie sacrificat binele individual. Nu credem că binele colectiv poate fi pus în opoziție cu binele individual. Binele colectiv nu este decât suma binelui individual al tuturor cetățenilor unei societăți. În condițiile în care afirmi binele colectiv în opoziție cu binele individual nu faci altceva decât să impui o dictatură, să impui o ideologie în fața voinței majorității. Gândiți-vă că în comunism se spunea că fiecare trebuie să se sacrifice pentru un bine colectiv – și te întrebai: dar de binele acela colectiv cine beneficiază? Nu beneficiază nimeni în ultimă instanță!

Să nu ne mai imaginăm că va exista un favorizat în aplicarea acestor tratamente. Chiar și legislatorii, chiar și guvernanții de astăzi vor fi obligați să se vaccineze. Ei și familiile lor! Așa cum în comunism, la început primele victime au fost intelectualii care au crezut în ideea comunistă, cred că mâine acești oameni care astăzi în mod inconștient propun o astfel de lege vor putea fi ei înșiși victime ale acestor proceduri medicale care pun în mare risc viața omului. Nu ne referim numai la vaccinarea copiilor, căci până la urmă aceasta nu este, până la urmă, decât o modalitate de a face să treacă legea.

Este vorba de vaccinarea întregii populații, în condiții declarate epidemice, de către stat. În momentul în care statul își va dori, va putea să ceară vaccinarea cu forța a tuturor cetățenilor. Cred că acest lucru este unul dintre cele mai grave care pot să se petreacă pentru că poate fi pusă în mare risc sănătatea întregii populații.

Gândiți-vă că, acum câțiva ani de zile, s-a pus problema impunerii vaccinului pentru gripa porcină sau pentru gripa aviară. S-au vaccinat foarte puțini români. Însă nu a existat nici un fel de epidemie de gripă aviară, nici un fel de epidemie de gripă porcină. Gândiți-vă că s-ar fi vaccinat întreaga populație: câți ar fi riscat să-și distrugă sănătatea, poate pentru totdeauna, pentru că nu toți avem aceeași structură imunitară, nu toți avem același răspuns imunitar și genetic la stimuli străini.

Cred și repet că această lege nu numai că pune în mare pericol sănătatea populației, în ansamblul ei, dar deschide și porțile reîntoarcerii la dictatură, la totalitarismul împotriva căruia la începutul anilor ’90 am luptat, ca să nu mai trecem prin ce am trecut. Cel puțin copiii noștri.

a

Comentariu: În cazul în care legea va face obligatorie vaccinarea se întrevăd perspective sumbre. Statul, cel care în mod normal ar trebui să slujească și să reprezinte interesele națiunii, ar putea fi transformat, gradual, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, într-un instrument al totalitarismului. Încercările de aplicare cu forța a „binelui colectiv”, fundamentat ideologic, au condus întotdeauna la dictatură, la orori și persecuții. Vom avea, oare, puterea și priceperea de a evita această capcană legislativă, care ar putea deschide calea unor precedente periculoase și a unor grave încălcări ale drepturilor omului?

Sursa: ActiveNews

Text: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Statul ar putea cere vaccinarea cu forța a tuturor cetățenilor (copii și adulți), susține un reputat specialist în biofizică și bioetică!

 1. Acest stat caruia nu-i pasa de sanatatea din Romania?!!!
  Pentru ca in realitate asa e!!! Acestuia nu-i pasa ca medici n-au salarii decente, nu-i pasa ca nu avem de 28 de ani spitale decente, nu-i pasa ca nu avem scoli, pensii decente, locuri de munca pentru tineri, ca padurile sunt devastate, ca resursele naturale sunt jefuite, etc!!!… Acest stat care fura 40% din banii care se strang din taxe si impozite?!!! (A zis la ziar conu Nicu Vacaroiu, de la curtea de conturi!!!…) Acest stat care de 28 de ani nu a fost in stare sa faca, cu mana lui, un kilometru de autostrada decenta?!!! Repet: decenta!!!

  Acest stat imi impune mie sa-mi fie injectat nu-stiu-ce in mine?!!!

  Acest stat, bag-de-seama, a declarat razboi poporului roman!
  Pai… bai popor roman!!!…

 2. Bai neneee!!!! Ăștia au luat o raznaaa!!! Nu au ce faceee sau ceeee! Oamenii mor prin spitalele din provincie si atâtea lucruri care se întîmpla si pe ei au grija de vaccinuri?!!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii