Cunoaste lumea

Noutăți

Daniel Roxin: Ce cred eu despre proteste, corupți, partide, manipulare și cei care comentează aiurea pe paginile mele de Facebook. Citește aici:

 •  
 •  
 •  

În ultimele câteva zile, și mai ales aseară, după postarea unei fotografii din Piața Victoriei în care am prezentat spectacolul făcut de protestatarii care au aprins lanternele telefoanelor mobile, am primit zeci de mesaje insultătoare în care am fost acuzat că nu sunt patriot, că sunt vândut, că sunt manipulat, că sunt sorosist sau că sunt pur și simplu un imbecil, atâta vreme cât afișez public o atitutine împotriva ordonanțelor Guvernului Grindeanu! Desigur, acuzatorii dețineau deja adevărul gol-goluț, ei fiind „patrioți plini de înțelepciune” care au înțeles din fașă toate manipulările din lume, trecute și viitoare! 😉

Și pentru că mi-am propus să curăț listele de prieteni și simpatizanți de toți nesimțiții și inconștienții, vreau să lămuresc, pentru cei care doresc să știe, ce cred eu despre proteste, corupți, partide și manipulare…

Fără îndoială că existe forțe politice și oculte care vor să dea jos PSD-ul, așa cum există alte forțe politice și oculte care îl vor la putere. Prin urmare, faptul că acele forțe încearcă deturnarea acestor proteste, este cert. Dar nu cred că vor reuși. Imensa majoritate a celor care au ieșit în stradă în București și în celelalte orașe, o fac revoltați de abuzurile care însoțesc emiterea acestei ordonanțe – de la momentul emiterii (noaptea târziu), până la conținutul ei. În plus sunt persoane inteligente care, în cea mai mare parte, nu sunt „oamenii lui Iohannis”, ci români cărora le pasă de ce se petrece în această țară.

Vorbind despre „oamenii lui Soros”, un subiect pe care noi l-am atacat fără menajamente pe cunoastelumea.ro, aceștia sunt prezenți în toate partidele. Să nu uite postacii care ne înjură că Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD, este primul care i-a deschis ușa în România lui George Soros, ajutându-l să își creeze rețeaua de ONG-uri.

Dar ca să nu mă lungesc prea mult cu vorba, o să simplific lucrurile.

Așadar, eu nu sunt nici cu PSD-ul, nici cu PNL-ul, și nici cu vreun alt partid. Eu sunt cu România! Iar din această perspectivă, voi critica orice derapaj major făcut de politicieni, indiferent de partidul din care fac parte. Dacă azi îl critic pe Dragnea, nu înseamnă că susțin PNL-ul; iar dacă mâine îl critic pe Iohannis, nu înseamnă că susțin PSD-ul!

În opinia mea, toate partidele sunt infestate de neaveniți, incompetenți și corupți, dar asta nu înseamnă că nu există și destui politicieni patrioți, competenți și cinstiți care luptă pentru România, din interiorul tuturor partidelor. Și chiar dacă eu mi-aș dori pentru România un nou sistem social, unul MERITOCRATIC, până când așa ceva va fi posibil, nu pot decât să sper că politicienii cinstiți de astăzi vor face mai multe pentru această țară.

Ce se întâmplă în stradă, acum, este un exercițiu democratic care îi sperie pe politicienii corupți și care, în același timp, spală imaginea României peste hotare, murdărită de decenii de o clasă politică mizerabilă!

În consecință, abuzul Guvernului Grindeanu trebuie să se termine și cu câteva demisii, după care PSD-ul să înceapă guvernarea țării, fără alte șmecherii! PSD-ul are acest drept, dat de alegerile parlamentare!

În același timp, îmi doresc ca tinerii care protestează în stradă să nu se lase atrași în cursa celor care ar dori să destabilizeze România, profitând de revolta lor sinceră și justificată împotriva Alianteți PSD-ALDE. Încă de acum o lună vorbeam despre acest pericol. Citește articolul Se pune la cale ruperea TRANSILVANIEI? În februarie, Vladimir Putin și Donald Trump vor vizita… UNGARIA. Se vor reîmpărți sferele de influență? AICI

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Cei care și după acest articol vor continua cu comentariile deplasate, să dea și Unlike paginii. Dacă nu, o să îi banez eu!


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

47 Comments on Daniel Roxin: Ce cred eu despre proteste, corupți, partide, manipulare și cei care comentează aiurea pe paginile mele de Facebook. Citește aici:

 1. Un articol de bun simț.Bravo!

  • Prea puțin contează părerea unor oameni frustrați …
   Legat de ce e scris mai sus , mult respect .

  • Gheorghe Ungureanu // 9 februarie 2017 at 21:34 // Răspunde

   Un articol ”cuminte”, asemănător cu al unor (puțini există) intelectuali echilibrați, dar necunoscători în politică. Din respect și prețuire pentru personalitatea autorului, doresc să justific aprecierea anterioară, fără să provoc un ”duel”, citînd de fapt, pe foarte scurt, ceea ce am scris de zeci de ani în articolele și cărțile mele: 1.Organizațiile despre care vorbește autorul nu sînt ”partide”; pentru aceasta este obligatoriu ca fiecare să-și declare clasa socială (partea societății) pe care o reprezintă; 2.Cine nu este cu una din părțile Poporului (societatea în întregul ei), greu, foarte greu, poate spune ”sînt cu Romînia”, aceasta, din punctul de vedere discutat, fiind Poporul, în afară de care nu mai este nimic, nici măcar o persoană; 3. Toate ”partidele” (în realitate găști de interese economice egoiste) nu sînt infestate, ci formate din ”incompetenți” și corupți, deoarece: toate sînt de dreapta (cu o excepție), deci, obligatoriu, sînt corupte (fenomen specific Dreptei, în acest scop fiind emise toate legile post-decembriste), iar ”incompetența” (care nu este profesională) vine direct și cert de la realitatea că toți reprezentanții celor 118 ”partide” nu reprezintă decît 1-3 % din populația țării, pentru celelalte părți (cele mari), reprezentanți, nereprezentativi, nu pot fi… competenți; 4.Cel mai năstrușnic lucru pentru conducerea societății -după dezastruosul s.f.p..- îl reprezintă meritocrația, expresie a șmecheriilor oculte, naționale și, mai ales, globale, prin care se urmărește controlul societății asupra găștilor organizate ale infractorilor (cei mari). Explicația, simplă, este direct legată de cea de la punctul 3; Strada NU este ”exercițiu democratic”, acesta realizîndu-se numai în Putere și numai dacă există Partide (ci nu găști). Strada are o singură ”misiune”, oricum un singur efect: degradează, distruge, vandalizează, rănește, chiar ucide, da: Strada ucide ! Într-un singur mod are efect pozitiv: manifestație de mulțumire, bucurie, sărbătorire, victorie, aclamare a unei conduceri, a unui Erou etc. În sens negativ, Strada se justifică -și chiar este necesară- cînd regimul politic despotic nu permite organizarea Partidelor. Dar soluția nu o dă prezența spontană a mulțimilor în Stradă; aceasta ar putea degrada și mai mult situația (avem multe exemple concrete din ultimii ani). Pentru o corectă și eficientă acțiune, Strada trebuie organizată temeinic, chiar de către nucleiele (secrete) ale Partidelor care nu pot funcționa. Un ”tuș” final: Romînia este singura țară din lume unde nu poate funcționa un partid democrat, nu numai după 22 decembrie, ci de 71 de ani. Reînnoiesc respectul pentru autorul articolului. 9 februarie. Prof. Gheorghe Ungureanu

 2. Dragul meu Daniel…in `89 majoritatea oamenilor din strada au iesit manati de lupta cea mai dreapta, lupta pentru identitatea si viata lor si a familiilor lor. Acum la atatia ani de la evenimentele din `89…stii si tu ce s-a intamplat defapt…Esti un om deosebit Daniel. Mult succes in toate caile vietii tale!

 3. Bravo,esti foarte bun in ceea ce faci

 4. Laurentiu costi // 6 februarie 2017 at 11:41 // Răspunde

  Asa e, dar eu cred ca si DNA-ul trebuie restructurat si SRI-ul si justitia, ca am tot vazut politicieni si oameni de afaceri romani arestati, dar nu am vazut pe nici unul din ei ramasi fara averi.Deci ce fel se fac dosarele ,daca dupa 3-6 luni le da drumul si ai vezi in vile, masini scumpe.Eu cred ca odata cu psd-ul ar trebui schimbati si sefii DNA-ului si al justitiei si chiar al SRI.

 5. Oamnii buni si inteligenti ca tine ar trebuie sa indrume tara, sa o conduca!

  • Nu trebuie amestecate DNA si lipsa legislatiei, care permite confiscarea averilor ilicite. DNA este un instrument care aplica legi sau lucreaza in virtutea unei legi. Insa cui ii convine confiscarea averii, cind inculpatii fac parte din sau au relatii strinse cu puterea legislativa? (parlament, guvern, primarii)? De asta nu avem nici lege.

 6. Respect! Un articol extrem de pertinent. E ceea ce simt si eu.
  Sincer, nu-i inteleg pe suporterii P$D care sustin talharia asta.
  P$D sa guverneze, dar nu cu guvernul asta.
  Toate cele bune

 7. Am văzut zilele acestea pe FB un filmuleț cu un tip cu nume nemțesc și cu mulți apreciatori ai săi tot cu nume străine care aveau la poza de profil diverse poze cu Sunt Român and stuff.
  Poate ce zice românul cu nume străin este adevărat, sau poate este denaturat, habar nu am.
  Am îndrăznit să spun că vorbele lui reprezintă interpretarea sa, iar adevărul poate fi altfel și că ar fi mai bine să nu mai pronunțăm interpretări personale ca fiind adevăruri absolute. Și mi-am furat-o pentru că am îndrăznit să spun asta. Că am îndrăznit să spun că Interpretarea personală poate să nu reprezinte realitate (Ceea ce la nivel fundamental este clar adevăra; nimeni nu deține adevărul absolut).
  Pentru că am pus sub semnul interpretabilului părerea cetățeanului respectiv am primit răspuns: Că sunt un căcăcios, manipulat, că sunt plătit de partid ș.a.m.d.
  Cu alte cuvinte, e periculos și să rămâi imparțial zilele astea. E periculos să spui că Votul popular a spus că s-a sătrat de tehnocrați și că poate căderea guvernului nu este o soluție. Am votat să scăpăm de niște incompetenți și pentru că incompetenții nou veniți sunt tot incompetenți trebuie să se întoarcă foștii incompetenți? Nu cred că foștii incompetenți sunt mai buni ca actualii și nu îi vreau înapoi. Și mă voi repeta în continuare: Incompetenți, incompetenți, incompetenți și adaug proști (mai presus de toate).
  Notă: mai sus, părerea mea cu interpretările personale, ș.a.m.d. Și dacă mă înșel și dacă nu mă înșel, nu îmi pun gândurile pe post de axiomă.
  Și da. Nu știu ce se întâmplă în această țară și care este adevărul.
  Mă bucur că a ieșit lumea în stradă și chiar dacă eu nu am ieșit (am motivat astfel: voi ieși când voi vedea cazierele curățate, am crezut că nu se aplică retroactiv, ulterior am aflat că se aplică legea favorabilă … în fine, un milion de juriști care au terminat Spiru ne explică nouă, ăstora care am terminat facultăți tehnice sau serale pe la licee industriale ce și cum se palică OUG cu pricina).

  În final: cred că este de bun simți să privești astfel lucrurile și repet: CRED că este de bun simț. Greșesc? Dacă da, am prezentat o părere și cel mai important: am prezentat-o ca o părere de la bun început.

 8. Vrem meritocratie? Trebuie sa incepem de undeva, trebuie fapte nu vorbe. Hai sa vedem cati ne adunam, cati suntem lucizi si intelegem ce presupune un sistem care sa fie in stare sa previna si sa trateze cancerul din societatea noastra anume coruptia.

  https://www.petitieonline.com/vrem_schimbarea_sistemului_vrem_referendum_pentru_meritocratie#form

 9. Pentru toți susținătorii clasei politice nu tine nimeni nici cu psd nici cu președintele cu nimeni. Oare nu înțelegeți ca nu e doar legea cea care ne deranjează pe noi Românii cei ce încă avem la suflet România, ea a fost doar cea care a declanșat tot ce am acumulat în noi în toți anii astia. Dacă vedeți atâția oameni în stradă e pentru ca au înțeles că suntem mulți ca putem fi uniți ,ca am avea puterea de a schimba ceva în Țărișoara asta în care toți(politicienii indiferent de partid) trag de ea ca niște hiene. Ne-au vândut pământul la străini,ne-au distrus industria, ne defriseaza pădurile, ne distrug râurile prin microcentrale, ne i-au resursele, vor și Roșia Montană. VOR TOT chiar și libertatea de a fura liniștiți fără sa fie deranjați. Îmi pare rău dar a-ți pus degetul pe rană, nu mai putem accepta sa fim mutilați. Și vedeți dvs.( susținătorilor psd-ului) nu puteți cumpăra toți Romanii cu creșteri de salarii, sau pensii mărite sau transportul gratuit pentru studenți, nu o văd ca pe un beneficiu pentru Români ci ca MITĂ ȘI DA DOMNILOR ROMANII DIN STRADA NU POT FI MITUITI. CU RESPECT PENTRU VOI ROMANI silvia marin. P. S „DACĂ VOTUL NOSTRU AR CONTA CU ADEVĂRAT NU AM MAI FI LĂSAȚI SA VOTĂM „

 10. Stanciu Corneliu // 6 februarie 2017 at 11:58 // Răspunde

  Eu cred ca la fel ca si mine, sunt o multime de romani care iti urmaresc cu interes tot ce postezi. Cei ce te-au insultat cred ca asta fac toata ziua …din pacate e plin internetul de frustrati. Toate postarile tale le preiau si le trimit copiilor mei in Spania. Datorita lui Daniel Roxin, nu le mai este rusine ca sunt romani !

  Multa sanatate si putere de munca !
  Esti un roman adevarat !

 11. Si poate ca ar trebui sa luam in considerare si BOICOTUL ECONOMIC – asa cum se foloseste el in multe parti civilizate ale lumii. Pana cand PSDul nu se repozitioneaza si nu isi da mega-coruptii la o parte, ar trebui sa nu mai dam niciun leu firmelor detinute de membrii PSD, familiile si „afinii” lor, asa cum erau ei protejati de ordonanta Grindeanu. De la magazine la hoteluri si agentii de turism, cabinete medicale, de avocatura, firme de IT sau producatori de alimente – o sa mai cumparam ceva de la ei atunci cand vor deveni un partid rezonabil de onest! Aviz si PNListilor.

 12. Domnule Roxin, ACELA A FOST UN MOMENT FOARTE IMPORTANT pentru tendinta de evolutie a poporului roman (si a altor popoare, vedeti diaspora). ACOLO s-a intamplat ceva divin, acel divin care ne-a creat. E normal sa atace peste tot un ASEMENEA MOMENT. Noi cerem Adevarul! Ei ne dau mizeria pentru a continua sa se hraneasca din noi FARA acordul nostru. Cei care au urechi de auzit vor auzi… Multumim pentru TOT ce faceti!

 13. Bravo, Daniel! Îți împărtășesc opiniile!

 14. radulian anca // 6 februarie 2017 at 12:07 // Răspunde

  te apreciez in mod deosebit pentru ce spui si ce faci Daniel Roxin!

 15. E de bun simt ce spui, dar din ultimile articole postate se cam putea trage concluzia ca ai luat-o razna deoarece transmiteai doar un punct de vedere. Iata si alte puncte de vedere pe care ai putea sa le expui:

  http://www.alternativenews.ro/2017/02/ion-coja-nu-dragnea-este-tinta-ci-programul-guvernare-psd.html

  http://www.alternativenews.ro/2017/02/romanii-trebuie-sa-stie-adevarul-iata-de-ce-au-scos-multinationalele-oamenii-in-strada.html

 16. Eu sunt de părere că la statura D-tale intelectuală, la notorietatea câștigată în devoalarea trecutului multimilenar al poporului român, prin tot ce faci de multă vreme în acest sens, nu este recomandabil să te lași antrenat în luări de poziții partizane. Este mult mai important să fii perceput ca un român ”verde” deasupra oricărei bănuieli de simpatii politice. Așa îi stă bine unui istoric, așa doresc să fii și D-ta.
  Cu deosebit respect !

 17. Laurentiu costi // 6 februarie 2017 at 12:58 // Răspunde

  Cine este interesat de meritocratie, sa intre aici si sa citeasca constitutia meritocrata. http://meritocratia.ro/constitutia-meritocrata/

 18. Și eu mă regăsesc în mesajul dumneavoastră în totalitate. 👏

 19. Doru-Calin Ciobanu // 6 februarie 2017 at 15:24 // Răspunde

  Bravo, d-le Roxin! Un articol echilibrat si de bun simt. Guvernul mincinos trebuie sa predea mandatul. PSD a castigat alegerile si are dreptul sa propuna alt premier, de buna credinta, speram.

 20. Romanii sint acum prinsi intre est (inapoiere, coruptie, mita, furt, intretinute de rusi) si vest (utilizarea resurselor si a fortei de munca de catre companiile vestice, subcultura, externalizarea profiturilor, urmarite de SUA si Europa de Vest).
  Fiecare are partea lui de adevar pentru ca fiecare vorbeste despre celalalt, nu despre el.

  Nu stiu daca romanii o sa aiba acum puterea sa iasa din clestele asta asa ca in prima faza ar fi mai bine sa ne ducem spre vest, pentru ca de acolo putem sa mergem in sus, spre civilizatie, performanta (din toate punctele de vedere) si in ultima instanta independenta.

  Rusii distrug posibilitatile prin care un popor sa se poata ridica (educatie, etc). Asta e metoda lor de subjugare (totala) a popoarelor, indobitocirea si mentinerea in starea de primitivism (asta s-a vazut foarte bine si in cei 27 de ani de la Revolutia din ’89).

  Vesticii in schimb iti dau posibilitati sa te ridici, depinde numai de tine daca o faci sau nu.

  Pilonii pe care se sprijina un stat sint educatia, sanatatea, justitia si apararea. Daca numai unul dintre acesti piloni se rupe statul respectiv este in pericol foarte mare de disparitie sau de subjugare. Evident un rol determinant il au cei care ajung la conducere, prin conduita si capacitatea lor de a organiza intregul sistem (prin masuri si legi care sa ii asigure functionarea corecta).

  Rusii lovesc din punctul asta de vedere „la radacina”, prin sustinerea la virf a unor persoane corupte, care prin prostia si hotia lor distrug totul (educatie, justitie, etc) asa cum s-a vazut si in Romania in cei 27 de ani de la Revolutia din ’89.
  Subfinantarea cronica dupa ’89 a domeniilor vitale din statul roman nu a fost intimplatoare. „Tara te vrea prost” ca sa te poata manevra cum vrea. Sistemul de actiune rusesc este foarte distructiv pentru tarile in care au influenta (a se vedea si Ucraina sau Belarus, unde au implementat aceleasi metode).

  In schimb vesticii au alte valori (libertate, concurenta, etc), valori care permit ca o tara primitiva sa iasa din starea de primitivism daca depune eforturile corespunzatoare. Totul tine de cetatenii tarii respctive (daca vor sa iasa din mizerie), de sub cizma vestica e mai usor de iesit datorita principiilor de lucru diferite de ale rusilor.

  „Daca occidentul a exacerbat prin metode specifice valori gen consumerism excesiv, drepturile minoritatilor sexuale si cultura materialismului iata ca rusii au lucrat la cultura non valorilor, “cultura”mitei,coruptia, anularea oricarei forme de meritocratie si distrugerea educatiei. Au lucrat pentru distrugerea identitatii nationale.
  De aceea atat de multi romani spun au sentimente de inferioritate desi nu sunt inferiori altor natii. Intre aceste doua forte care au lovit in mentalul colectiv Romania a cazut ingenuchiata.

  Rusii lucreaza dragii mei prin politicieni si politica. Strategia lor a facut mult rau poporului nostru si au declansat inclusiv un genocid mascat impotriva populatiei. S-au bazat pe tehnici de indobitocire a populatiei, controlul presei, religiilor si al bugetului de stat. In spatele tuturor marilor oameni de afaceri abonati la contractele cu statul stau coloneii SVR ( serviciu secret rus n.a.). Cu serviciile secrete de contraspionaj romanesti facute praf au reusit sa puna mana pe tot ce au dorit.
  Mecanismele de creare a coruptiei sistemice au distrus orice speranta de mai bine facand milioane de romani sa paraseasca tara.”

  https://reportaje.live/2016/06/24/sistemul-care-controleaza-romania-adevaratii-papusari-partea-1

 21. Punctul unu….Roxine esti inca tanar deci gandesti ca ei…puntul doi sunteti manipulati desi aveti dreptate, dar manipulatorul se bazeaza totdeauna pe jumate de adevar in cazu asta incercarea de salvare partiala a unor hotzi din politica…dar un intelept vede mai departe prin ceatza…pericolul….si pericolul e mare…în politică şi sociologie, dezbină şi stăpâneşte este o combinaţie de tactici (politice, militare sau economice) de câştigare şi menţinere a puterii prin divizarea unei populaţii în entităţi mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care îşi impune voinţa. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească şi să devină mai puternice.
  Folosită efectiv, acestă strategie permite celor cu putere reală puţină să-şi impună voinţa asupra celor care colectiv au putere mare (sau ar avea dacă ar reuşi să se unescă).
  Expresia este atribuită lui Filip al II-lea, rege al Macedoniei (382-336 Î.C.), descriind politica sa împotriva oraşelor-state greceşti.

 22. E bine ca ati aparut ca sa mai spalati din rusinea ultimei perioade, in care numai a site patriotic, anti-Sistem(a se intelege clica cu ramificatiile ei, care incearca dominatia la nivel global) n-ati mai aratat.
  Totusi, nici a exagera in impartialitate nu e o virtute.
  O fraza ca asta „Fără îndoială că existe forțe politice și oculte care vor să dea jos PSD-ul, așa cum există alte forțe politice și oculte care îl vor la putere.” nu prea are sens, caci, ORICE am spune, PSD a castigat niste alegeri!!! Ce forte l-ar vrea si pe el la putere e irelevant atata vreme cat asta a fost vointa electoratului. Ce este insa in partea cealalta este EVIDENT!
  In alt loc spuneti „Ce se întâmplă în stradă, acum, este un exercițiu democratic care îi sperie pe politicienii corupți” FALS! Nu sperie pe cei aflati in spatele Securitatii cu Iohannis in frunte, dar poate speria chiar si oamenii cinstiti, caci DNA este doar un instrument bolsevic de politie politica. De la oameni simpli la politicieni, ESTE DOVEDIT deja cum si ce dosare face DNA, caci acum si scepticii(nu sectantii) au auzit de cazurile Rarinca, Mircea Diaconu, Gutau, Rusanu etc.
  Adaug ca sunt votant ALDE, singurul partid care mai vorbeste de drepturi fundamentale si despre o Romanie care sa nu mai tina cont de interesele straine!

 23. Multumim pentru precizari! Avem foarte multa nevoie de INFORMATIE ADEVARATA acum!Apreciez mult articolele dvs.si incerc sa inteleg ce PUTEM FACE… E un moment forte delicat si important. Avem nevoie de un LIDER!

 24. „Să nu uite postacii care ne înjură că Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD, este primul care i-a deschis ușa în România lui George Soros, ajutându-l să își creeze rețeaua de ONG-uri” – pai era obligat, ca altfel era etichetat ca nedemocrat.Pe de alta parte nu stia cu cine are de-a face.

  • Corect cu prima parte, dar stia cu se mananca. Ilici a inghitit insa multe, in stilul lui de comunist navigator prin meandrele concretului. A da insa vina pe PDSR/PSD pentru ONG-urile care si atunci il faceau praf pe Iliescu, este ridicol.

 25. By the way in Ungaria(tara lui de bastina) si Macedonia au fost „banate” ONG-urile finantate de Soros.Probabil ca urmeaza si alte tari.

 26. Mulțumesc !!!! În ultimul timp e o adevărată isterie . Am fost atât de dezamăgită de o mulțime de oameni în ultimul timp. Am citit de curând o minune de postare în care un domn ce vorbește cu îngerii si entitățile de lumină ( cu o clara înclinație rusofona…îngerii erau de la Kiev!!!) care explică cât de minunat e Dragnea si ca aceste ordonanțe sunt date împotriva sorosistilor….de care Dragnea vrea să elibereze România….. Așa că vă mulțumesc pentru echilibrul pe care îl promovați !!!!

 27. Foarte de bun gust si rezervat pctul dvoastra de vedere!
  Respect!

 28. Salut Dane,

  Ma bucura nespus de mult articolul tau.In linii mari asa cred si eu si o spun fara ipocrizie.
  VOTUL este un drept care se castiga cu multe sacrificii pe pamantul asta.Sunt popoare care nu au aceste privilegii si unde „sunt”?Cati dintre tinerii de astazi realizeaza cat de important este dreptul de a vota?Repet:le multumesc inaintasilor nostri pentru tot ceea ce au facut, pentru ca noi sa traim acum in libertate si sa avem dreptul de a ne alege (relativ) viitorul.Sa le fie tarana usoara!

  In 2000 la alegeri m-am dus cu un nod in gat si l-am votat pe Ion Iliescu , bineinteles la recomandarea si insistentele „intelectualilor” Romaniei.Da nod in gat, nu am scapat de el vreo 2 saptamani.Asa e am votat la insistentele altora , dar …am VOTAT!
  Eu cred ca trebuie lucrat mult cu societatea romaneasca „in asa fel incat” , sa constientizeze importanta dreptului de a VOTA.

  Da si eu cred ca o societate poate functiona si intr-o alta forma de organizare, dar pana atunci cred ca mai este.Omenirea inca nu este pregatita.Tara lui Pazvante cu siguranta avea nedreptatile ei majore.

  Sa fim totusi atenti la fortarea neregulii prin care minoritatea se impune.

  Cat despre feisbuc, observ mai nou ca un ministru al guvernului Romaniei isi anunta demisia intai pe retelele de socializare, presedintele tarii posteaza si el opinii , nu stiu care functionar de stat sau om politic mai anunta si el ceva.Eu consider ca este o forma de lipsa de profesionalism si merg pana la a spune ca se poate aduce atingere sigurantei nationale.Am rezistat pana in acest moment fara sa imi fac conturi pe retelele astea.Traiesc in continuare foarte bine.
  Succes si rezistenta!

 29. Domnule Roxin ,poate chiar era nevoie de o clarificare din partea dumneavoastra si o spun cu tot respectul . Referitor la ce se intampla in strada ,ma bucur totusi ca aratam ca Romania nu este moarta ,s-a trezit ,iar hotii din ambele tabere au aflat asta . Dpdv al intereselor straine manate de jaf si cotropire ,acestea exista si sunt deosebit de puternice .

 30. Cateva intrebari am:

  1. De ce in atatia ani numai in mandatul lui Johanis s-a trezit lumea sa iasa la proteste? Cazul Colectiv (incendiu provocat intentionat) prietenii de la SRI stiu de ce, care a dus la schimbarea guvernului de catre strada chipurile.( asta a fost planul de la inceput al presedintelui)A doua incercare de a da guvernul jos tot prin aceleasi metode Incercare esuata la clubul de escroci Bamboo. Ca sa culmineze cu pretextul ca legea gratierii si incercarea reusita sau nereusita acum ramane de vazut.Scopul este sa inlature iar guvernul si sa-si puna guvernul marioneta.

  2.Presedintele a o parte din romani de ce nu este acuzat de instigare? prezenta sa in mijlocul manifestantilor cum o catalogati?

  3.Votul a catorva milioane de oameni nu a contat vezi si cazul Referendumului cand impotriva lui Base au votat 7 mil impotriva si doar unul pentru.Atat Johanis cat si Basescu au fost sustinuti din afara si votul romanilor oricum nu conteaza.

  ca noi suntem colonie si ca strainii conduc tara asta nu puteti sa negati.Toate revoltele,manifestatiile si lovitura de stat din 89 a fost facuta tot de straini Americani si Rusi mercenarii platiti.

  In Romania nu exista partide de stanga sau dreapta.Ei migreaza dintr-o parte in alta pt a ajunge la guvernare(cioloan)
  Sunt unul pe care nu il intereseaza politica si nu am fost la vot si nu ma mai voi duce vreodata.Simplu pt ca nu ma reprezinta nimeni.

  Distrugerea si furaciunea tarii a plecat de la psd si a fost continuata de toti ceilalti ca sa nu mai producem nimic doar sa consumam si sa fim sclavi in propria noastra tara cu salarii de mizerie. In afar de orasele mari unde salariile sunt cat de cat decente nivelul de trai este sub limita subzistentei.

 31. Dar tot in spiritul democratiei, Iohanis nu trebuie să demisioneze, dacă tinerii aceia sunt liberi și ne manipulati de ce se cere doar jos Dragnea și nu și jos Iohanis, de ce se cere doar jos PSD și nu si PD, PNL, UDMR……sunt liberi sau manipulati ?

 32. de ar fi toti ca tine Romania ar fi un loc mai bun

 33. punct de vedere corect însă nu îndeajuns….corectitudinea aparține legii însă acolo un iubire nu e nimic nu e….iubirea nu este lege…ea este mai presus de lege..iubirea nu aparține vreo-unui sistem politic de aceea sistemul politic e sortit apocalipsei de încredere…într-un stat polițienesc o să ajungem să ne fie frică și de unbra noastră iar în loc de corectitudine ne vom alege cu frica ură dezzbinare răzbunare iar în astfel de situații nu rămîne decît să supraviețuim prin concurență neloială furt minciună într-un cerc vicios ce poate părea veșnic…de unde nu putem ieși decît cu iertare uitare ințelegere …iubire de dușmani…nu există altă cale….Hristos a avut dreptate….acesta e ADEVĂRUL

 34. Un răspuns civilizat, de bun simt, pe care cei care v-au criticat nu il vor intelege.
  Nivelul intelectual e prea mare pentru ei.
  Nu am pretentia ca ma pricep la politica, dar cred ca nu vom rezolva nimic cu”sus aia, jos ceilalti” dar, cred ca o modificare a legislatiei in ce ii priveste pe guvernanti, prin care sa li se ia toate privilegiile si sa fie obligati ca, la sfarsitul mandatului sa răspundă pentru ce au facut, poate ca ar descuraja mare parte din ei sa se mai înghesuie la „ciolan”.
  Toti răspundem pentru ce facem, de ce nu ar răspunde si ei? Doar au pe mana o tara iar calitatea activitatii lor trebuie sa se vadă in nivelul de trai, in imaginea tarii

 35. Iubitor de Adevăr // 7 februarie 2017 at 19:03 // Răspunde

  Corupția politică este rezultatul neimplicării poporului român în viața politică. Votul nu este suficient pentru o schimbare majoră, deoarece majoritatea candidaților eligibili sunt deja corupți sau ușor de corupt, din moment ce au intrat în politică urmărind un interes personal și atât. Clasa politică trebuie schimbată din interior, prin implicarea a cât mai mulți cetățeni care să intre în politică din patriotism și conștiință civică. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat în țara asta dacă toți cei care au protestat în Piața Victoriei s-ar fi înscris în PSD de exemplu, și ar fi curățat partidul de corupți din interior. Nu poți lupta împotriva sistemului decât cu armele acestuia, și exact asta nu se înțelege.

 36. Mpisescu Corneliu Lucian // 7 februarie 2017 at 21:05 // Răspunde

  Stimabile, comentariul tau este oarecum echilibrat. Totusi reiei chestiunea cu ordonanta care este indusa nefondat(trebuie citit ce este in spatele-decizii ale Curtii Constitutionale) dar si logomahia cu noaptea, ca si cand guvernul nu are dreptul sa lucreze noaptea(in caz de urgenta). Ac. ordonanta era intr-adevar o urgenta( Deciziile de Neconstitutionalitate, CEDO, Comisia de la Venetia si Recomandarile UE). Ea avea multe lucruei bune si unele mai putin reusite, dar si un Ministru care nu a reusit o comunicare corespunzatoare. Oricum nu era un subiect de scos oamenii in strada. Avem, un Guvern LEGAL care are DATORIA si OBLIGATIA sa guverneze. Desigur, PSD are un istoric greu, dar spre surpinderea mea, pentru prima data in istoria sa, a alcatuit un Program articulat pe conditii mai bune pentru romani, un program de investitii, si impozitarea marilor multinationale. Acest program este cheia protestelor si a scenariul din spate care are in mod sigur o comanda externa. Nu este cazul sa facem istoricul PSD si nici al aducerii lui Soros. Acum toate ONG-urile sunt in opozitia antiromaneasca. Aceasta este dupa parerea mea esenta. Daca insa avem de a face cu o intelegere mai mare intre cei doi poli vizand o destabilizare totala a Romaniei in vederea divizarii si desprinderii Transilvaniei ramane de vazut. Deocamdata ar trebui sa ne axam pe elementele concrete ale guverarii ce le avem la indemana deoarece sunt aprobate , inclusiv bugetul cu surprizele lui placute. Daca divagam si ne intoarcem in trecut nu rezolvam nimic. De asemene nici speculatii in viitor prea multe nu putem face, cum am auzit ca” vor fura si de acum in colo”, sau „cine garanteaza ca nu vor fura”. In mod cert avem de a face cu o incalcre a Constitutiei de catre Presedinte si un scenariu numai cu lozinci logomachice, un scenariu care vizeaza anularea acestui program care cel putin pana acum este un program f.bun care deranjeaza UE. Avem iterzis ca construim intreprinderi productive? Avem interzis sa traim mai bine? Avem interzis sa avem o dezvoltare economica a Romaniei? Acestea sunt intrebarile de esenta al imediatului. Am scris aceste randuri in ideea unui schimb productiv de opinii deoareCE nici dta. nici eu nudetinem adevarul. Analizam numai ce este pe masa, ce este sub masa, incercam sa intuiom. Va doresc Succes!

 37. Ciprian Zaharia // 7 februarie 2017 at 23:00 // Răspunde

  Alegerile trebuiau anulate…cati au fost la vot care oricum nu conteaza ca e aranjat ? Trebuie schimbata Constitutia si facute legi sanatoase pentru TOTI care locuiesc in aceasta tara. Cei care au facut politica pana acum trebuie sa dispara urgent !

 38. Consider Daniele că ai altceva mai bun de făcut, ceea ce faci acum este excepţional, decât să bagi în seamă opiniile celor spălaţi pe creier de sistem, care ies în stradă sau au opinii politice despre alţii, dar viaţa lor proprie o menţin la stadiul de vită sclav proastă. Că dacă nu erau spălaţi pe creier aveau ca motto în viaţă aceste cuvinte: „Daţi-mi controlul aprovizionării cu bani a naţiunilor şi nu mă interesează cine le face legile”… a declarat Mayer Amschel Rothschild. Dar atunci când te interesează plăcerile vieţii de moment, indiferent câte studii ai, eşti acelaşi prost erudit care nu va putea procesa neuronal acest mesaj dat mură în gură pentru toţi proştii. Dacă acest mafiot nu ar fi fost convins că marea majoritate a oamenilor sunt proşti, nu ar fi declarat aşa ceva. Care prost prezent la protestele din ţară ştie că România a pierdut dreptul de a emite şi tipări proprii bani?

 39. Felicitari pentru munca depusa, te rog frumos sa continui fara sa tii partea cuiva(adica sa fii neutru). DOAR SA TII CU ROMANIA, STIU E GREU IN MINORITATE. SUCCES DIN TOT SUFLETUL.

 40. te legi de lucruri fara importanta, mie nici nu-mi pasa.Ascult alt zgomot al razboiului…dupa cum se intreba cineva de ce sint taiate padurile.Este nevoie de lemn ieftin pentru IKEA, se curata pamantul pentru a fi mai usor lovit de catre diverse arme..si in plus satelitii „vad mai usor” daca nu se incurca din cauza copacilor..deci tara este in continuare preparata ca la MasterChef pentru a fi depopulata prin mai toate mijloacele. Am fost la Ocnele MAri..am facut ceva poze. Am trimis un gand dusmanilor tarii de acolo, din adancul oceanului de sare. TE mai uiti ce fac oamenii vii?Distrug tara si ei cum pot, in lupta intre est si vest avem tradatori avem si naivi si nu avem toate datele problemei.Parca as asista la un spectacol ieftin pe scena in timp ce sintem toti deportati in Siberia dar nimeni nu vede ce se intampla in jurul nostru ci numai si numai in fata in luminile rampei. Grecia iar ar zgaltai Euro?vaai poate pierdem Europa asta agatata in coasta noastra. Si asa nu mai lupta demult pentru demintate ci numai pentru supravietuire.Si daca vine un cutremur MAARe romanii vor vedea cu adevarat ce e important si din vilele lui Dragnea poate sa ramana numai praful ca si din casele lui Joianis.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii