Noutăți

Sindromul “inimii fericite”. Ne putem îmbolnăvi de inimă, din prea multă fericire? Medicii susțin că da

Sindromul inimii frânte se declanșată atunci când trecem prin evenimente pline de încărcătură emoțională negativă. Traume sau experiențe care ne slăbesc pur și simplu inima. Însă există și unele excepții, când boala apare din prea multă fericire.

Deși este greu de crezut, în urma cercetărilor efectuate de elvețieni asupra a 1.750 de pacienți diagnosticați cu TTS în nouă țări diferite, la 4% dintre ei boala s-a declanșat după ce au trecut printr-un moment extrem de fericit din viața lor. Nașterea unui nepot, căsătoria unui copil, un câștig substanțial etc.

Totuși, în 96% dintre aceste cazuri, boala s-a declanșat în urma unui eveniment nefericit. Majoritatea pacienților acestei afecțiuni sunt femei, cu vârsta cuprinsă între 65-71 de ani, lucru care a confirmat alte studii anterioare care vorbeau despre faptul că boala apare în special după menopauză.

Printre simptomele care apar în cazul acestei afecțiuni se numără palpitațiile, durerile precordiale, amețeala și slăbiciuni în mâini și picioare.

sursa: independent.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Astfel de lucruri se petrec și în lumea animalelor. Vedeți aici un clip în care un câine leșină… de FERICIRE la revederea stăpânei, după o lungă perioadă de despărțire:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii