AIM radionica curs online

Noutăți

Silvio Berlusconi amenință cu deportarea a 600.000 de imigranți, dacă va câștiga alegerile din martie: Imigrația este o „bombă socială care stă să explodeze în Italia”

ActiveNews.ro: Alegerile generale din martie, din Italia, îl readuc în prim-plan pe fostul premier Silvio Berlusconi. Acesta spune că va deporta 600.000 de imigranți ilegali din Italia în situația în care coaliția sa de centru-dreapta va câștiga alegerile din 4 martie, scrie The Guardian. În vârstă de 81 de ani, fostul prim ministru italian a spus într-un interviu TV că imigrația este o  „bombă socială care stă să explodeze în Italia” și că atacul armat din Macerata, care s-a soldat cu rănirea a șase cetățeni africani, reprezintă o problemă de securitate.

„Imigrarea a devenit o problemă urgentă, pentru că după mai mulți ani cu o guvernare de stânga, avem 600.000 de imigranți care nu au dreptul legal de a locui aici. Considerăm că este o prioritate să recăpătăm control asupra situației”, a spus Berlusconi.

Partidul lui Berlusconi, Forza Italia, s-a aliat cu două partide de extremă dreapta, Liga Nord și Frații Italiei, pentru alegerile din luna martie. Fostul prim-ministru nu poate candida după ce a fost găsit vinovat de fraudă, dar ar putea ajunge într-o poziție de putere în situația în care coaliția sa va câștiga o majoritate.

„Când vom guverna, vom investi resurse importante pentru securitate. Vom spori prezența poliției și vom reintroduce inițiativa «Străzile Sigure». Soldații vor patrula străzile alături de polițiști”, a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Opoziția îl acuză însă că poartă principala responsabilitate pentru numărul mare de imigranți veniți în Italia, după ce fostul premier a susținut intervenția militară a Franței în Libia pentru debarcarea lui Ghaddafi, potrivit ziarului La Repubblica.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii