Cunoaste lumea

Noutăți

Ce spuneți de acest discurs al lui Trump împotriva corporațiilor și a Globalizării? Acest discurs nu a apărut în presa Europeană…

 •  
 •  
 •  

Campania electorală din Statele Unite ale Americii se apropie de final și în curând vom afla numele noului șef de la Casa Albă.

Despre candidatul republican Donald Trump s-au spus multe în aceste luni, acesta fiind acuzat de vrute și nevrute. Ceea ce nu a apărut în presa din Europa, cu atât mai puțin în România, a fost un discurs ținut de Trump pe 13 octombrie, în Florida, la West Palm Beach.

Îl redăm fără alte comentarii:

„Nu există ceva ce actualul „stabiliment” politic nu ar fi dispus să facă sau minciună pe care să nu o spună pentru a-și întreține prestigiul și pentru a-și susține puterea pe cheltuiala voastră.

Grupul politic de la Washington și corporațiile financiare sau de media care finanțează Casa Albă există dintr-un singur motiv: pentru a se proteja și pentru a-și ocroti bogățiile. Actualii politicieni ce formează acum puterea au introdus în joc mii de miliarde de dolari odată cu aceste alegeri prezidențiale. Ca un exemplu, chiar și un singur acord comercial pe care aceștia vor să-l materializeze, presupune implicarea a mii de miliarde de dolari, bani controlați de multe alte țări, corporații sau grupuri de lobby.

Pentru cei care sunt la putere acum la Washington, și pentru interesele globale ale celor care au parteneriate în acest moment cu Casa Albă, campania noastră (a republicanilor lui Trump – n.r.) reprezintă o adevărată amenințare. Acesta nu este doar un alt ciclu electoral de 4 ani; campania aceasta reprezintă un punct de cotitură a civilizației noastre, în care se va determina dacă noi, oamenii, vom recâștiga controlul asupra guvernului nostru.

Sistemul politic care încearcă să ne oprească este același grup de persoane care se fac responsabil pentru acordurile noastre comerciale dezastruoase, pentru migrația ilegală masivă în SUA și pentru politicile economice care au lăsat țara noastră secătuită. Pentru ei, totul înseamnă război. Aceasta este o luptă pentru supraviețuirea națiunii noastre, credeți-mă. Aceste alegeri vor determina dacă noi suntem o națiune liberă sau dacă ne iluzionăm ca și o democrație, care este controlată de o mână de oameni care au interese globale. Aceasta este realitatea; ei o știu, ei o știu, voi o știți, de fapt, în bună parte, întreaga lume o știe. Sistemul politic actual și susținătorii lor de media dețin controlul asupra națiunii noastre prin mijloace care ne sunt deja bine cunoscute. Orice persoană îndrăznește să le conteste supremația este imediat catalogat ca „obsedat sexual”, „rasist”, „xenofob” sau „imoral”.

Oamenii din grupul lor vă vor ataca, vă vor calomnia, vor încerca să vă distrugă cariera și familia voastră; vor încerca să vă distrugă orice, inclusiv reputația. Și o vor face mințind, mințind chiar și mai mult. Familia Clinton este ticăloasă. Civilizația noastră măreață, aici în America, dar și în restul lumii”, a ajuns la un moment de răscruce.

Am fost martorii campaniei din Marea Britanie (Brexit -n.r.), unde ei au votat pentru eliberarea lor ca națiune din lanțurile guvernelor globale și acordurilor globale comerciale și împotriva cotelor pentru refugiați, factori care le provocaseră anterior subminarea suveranității. Totuși, centrul de interes al puterii politice mondiale rămâne în Statele Unite ale Americii, dar astăzi este reprezentat de un grup de persoane corupte care ocupă locurile la Washington, iar scopul lor este o formă radicală de globalizare.

Resursele lor financiare sunt practic nelimitate, resursele lor politice sunt și ele nelimitate, cele de media sunt imbatabile, de asemenea. Mai mult, ce este însă și cel mai important, lipsa lor de moralitate este la fel, nelimitată.

Nu aveam nevoie de asta (campania electorală -n.r.), oameni buni, credeți-mă. Am construit o mare companie și am dus o viață minunată. Puteam să mă bucur de fructele și beneficiile obținute după ani de succese și afaceri reușite pentru mine și familia mea, în loc să trec prin acest spectacol horror de minciuni, decepții, atacuri deșănțate…Fac asta pentru că țara asta mi-a dat atâtea și simt cu putere că este rândul meu să dau ceva înapoi țării pe care o iubesc…

Aceste alegeri sunt despre fiecare bărbat, femeie și copil din țara noastră care merită să trăiască în siguranță, prosperitate și pace. Ne vom ridica peste minciuni, calomnii și insultele absurde din partea unor reporteri absurzi și necinstiți.

Vom vota pentru țara pe care o vrem. Vom vota pentru viitorul pe care îl vrem. Vom vota pentru politica pe care o vrem și vom vota pentru a concedia acest cartel guvernamental imediat.

Ne-au trădat muncitorii, ne-au trădat granițele și cel mai important, ne-au trădat libertățile. Ne vom salva drepturile noastre suverane ca și nație. Vom opri politica profitului. Vom opri dominația intereselor speciale. Vom opri preluarea locurilor noastre de muncă de către alții. Ziua noastră de independență este la îndemână și va veni, în sfârșit, pe 8 noiembrie”, a spus Donald Trump suporterilor săi.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

18 Comments on Ce spuneți de acest discurs al lui Trump împotriva corporațiilor și a Globalizării? Acest discurs nu a apărut în presa Europeană…

 1. Cum sa ajunga? Doar se stie ca „presa Europeana” este controlata in totalitate de MAFIA jhidano-sionista-masonica-satanista, detinatoarea tuturor corporatiilor si psromotoarea globalizarii.

 2. E de ajuns sa vezi cum se zvarcolesc propagandistii si lingaii SUA de la noi, trompetele Sistemului Securist si cozile de topor, ca sa-ti dai seama ca Trump trebuie sa castige.

  • Pai , daca pica sistemul in America , pica in toata lumea , iar ei , lingaii si propagandistii sorosisti , vor muri de foame . Mu cred ca va esii Trump , asa cum nu credeam ca ne va fi bagat pe git johanis in ultimul tur .

 3. Imi pare rau sa v-o spun dar nu mai plecati urechea la toate prostiile pe care le indruga o marioneta ca acest personaj! Nu face altceva decat sa distraga atentia si sa „atraga” mai multi alti idioti ca el sa voteze! Nu are o alta ocupatie decat sa-si construiasca un discurs din ala motivational si lacrimogen de face lumea sa creada in vorbele pe care cred ca nu si le-a scris singur de fapt! Iar despre ceea ce el vorbeste e varful iceberg-ului si „uita” de fapt despre ce ar trebui cu adevarat sa spuna! Numai uitati-va la discursuri si la multimea idioata care ia de bune vorbele acelea de parca ar fi un zeu presedintele marioneta cand el e interesant de niste bani aruncati de cei din „spatele” sau la fel ca un caine dupa os!

 4. Ha! Ce derbedeu!
  La ce nivel s-a ajuns cu teatrul si cu minciuna.
  Adevarul e ca cu cat minciuna este mai gogonata cu atat este mai credibila (de catre fraier, evident).

  Prin discursul asta, sistemul, practic isi bate joc de americani si de noi toti de fapt. Pentru ca asta o sa ajunga presedinte si o sa faca de doua ori mai pe dos decat au facut pedecesorii.

  Ce derbedei! Incredibil ce vremuri am apucat!

 5. Este foarte impresionant felul in care se zvarcolesc propagandistii si lingaii SUA de la noi, cozile de topor si promotorii intereselor marilor papusari ai globalismului… cat sunt de speriati si ingroziti de gandul ca ar putea castiga Trump.

  • Si daca castiga Trump ce? Inca nu realizezi ca nu presedintele conduce o natiune, ci e doar o marioneta!?

  • Imi pare rau pentru tine dintr-un singur motiv: ca vei fi groaznic de dezamagit! Nu va mai puneti sperante in marionete gen Hillary si Trump. Nu fac ei jocurile, stati voi linistiti 🙂

 6. Sergiu LEONTE // 3 noiembrie 2016 at 10:35 // Răspunde

  Discurs frumos ! Dar, dacă e și el un ipocrit ? Nu știu. Perioada următoare ne va da răspunsul, oricare ar fi el.

 7. Acest discurs va contribui enorm de mult la infrangerea lui Trump…Clinton va castiga alegerile,chiar daca se afla in mijlocul unui scandal de proportii…

 8. Naivitatea oamenilor e puterea celor care conduc! Dupa ce am vazut reactia maselor la „experimentul Siryza” personal m-am convins ca reteta va fi aplicata cu succes si in cazul altora. Recunosc, nu m-am asteptat sa fie aplicata la nivelul celei mai mari puteri a lumii, dar se pare ca exact asta urmeaza sa se intample. Inginerii sociali aflati in slujba atotputernicilor care stapanesc efectiv lumea, vor sa elimine odata pentru totdeauna, sa descalifice orice „miscare antisistem”. De aceea, va castiga Trump. De aceea, esecul acestuia in a recladi un nou sistem va fi amplificat si mediatizat pretutindeni, pentru ca tot plavanul sa priceapa:”nu puteti trai fara noi! Nu valorati nimic daca nu sunteti condusi de noi! Nu sunteti capabili sa luati decizii, de aceea va vom stapani in continuare noi!”. Asta se va intampla; va fi eliminata orice urma de constiinta civica din mintea maselor, orice initiativa care ar putea pune in pericol sistemul. Planul e bine gandit, sansele sale de implemntare sunt maxime, riscul e calculat. Nu veti vedea mai multa libertate in America, nu veti vedea renascand „visul americam”. Dimpotriva! Veti vedea o noua forma de totalitarism, mult mai agresiva decat tot ceea ce ati vazut pana acum. Si se va extinde intr-un fel sau altul la nivel mondial. „The New World Order” va triumfa!

 9. cetățeanul tulburat // 7 ianuarie 2017 at 11:32 // Răspunde

  Așa a zis, foarte corect! Ce nu ați prins din discurs a fost că…El a făcut parte din gașca lor de democrați odată, dar s-a retras, era invitat la masă în familiile celor din grupul cel șmecher, prezentat ca un bun prieten, toată gașca îl gâdila la coarda sensibilă să le doneze bani, făceau petreceri la care el era invitat și toți săreau pe el poate poate se lipeau de un sfat în afaceri, un good deal ceva… iar când a pomenit că se bagă în politică și va candida la președinție, i s-a întors spatele, nimeni nu l-a mai băgat în seamă…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii