Noutăți

Serviciile secrete Maghiare știau de planurile atentatului extremiștilor din Târgu Secuiesc. Beke dat de gol de un prieten…

  •  
  •  
  •  

Intenţiile extremiştilor din Mişcarea 64 de Comitate (HVIM) de a planifica provocarea unei explozii la Târgu Secuiesc  au fost cunoscute şi de serviciile secrete din Ungaria care au colaborat cu instituţiile abilitate din România pentru prevenirea actului terorist, ne spune evz.ro

Probele din dosar indică faptul că Beke voia să asambleze dispozitivul explozibil din mai multe petarde de tip FP3. Este vorba de petarde puternice care sunt preferatele huliganilor care provoacă scandaluri şi acte violente în timpul competiţiilor din fotbal.

Judecătorii care au decis să-l aresteze pe Beke Istvan au constatat că acesta a încercat să inducă în eroare autorităţile judiciare. După reţinere, în timpul primelor audieri, suspectul a declarat că doar două persoane au participat la întâlnirea din 10 octombrie 2015, unde s-a pus la cale atacul.

„Întâmplător”, cele două persoane indicate de Beke erau plecare din România şi autorităţile judiciare nu puteau să le audieze pentru a vedea ce au de spus.

Înregistrările realizate de serviciile speciale demonstrau însă că la întâlnirea din 10 octombrie participaseră mai multe persoane. Culmea este că Beke a fost dat de gol chiar de către un prieten a lui şi participant la discuţia monitorizată de autorităţi.

Astfel, conform sursei EVZ, unul dintre participanţii la discuţia din 10 octombrie, Istvan Hodor, a declarat procurorilor că a participat la întâlnirea respectivă şi că este prieten cu Beke, fără să ştie că Beke nu l-a indicat ca participant. Autorităţile au efectuat o percheziţie şi la domiciliul lui Hodor.

Mai mult chiar, în timp ce Beke încerca să mintă autorităţile judiciare, prietenul lui, Hodor, dădea un interviu unui jurnalist maghiar căruia îi povestea cum a fost codificat cu cuvântul “pizza” dispozitivul pe care Beke voia să-l detoneze în timpul paradei militare.

Citește articolul integral aici: http://www.evz.ro/exslusiv-evz-surse-cum-a-fost-inregistrat-ambiental-teroristul-secui-beke-istvan-cand-punea-la-cale-explozia-de-1-decembrie-extremistul-a-fost-dat-de-gol-chiar-de-un-prieten-din-organizatia-extremista-64-de-comitate.html

beke-istvan-attila-735x400

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Serviciile secrete Maghiare știau de planurile atentatului extremiștilor din Târgu Secuiesc. Beke dat de gol de un prieten…

  1. Va rog mai publicati si despre razboiul dus in UNGARIA intre ani 1236_1241 de urmasi lui GINGIS HAN sa invete si ROMANI nostri ,ca acolo au murit mai multi ROMANI decat UNGURI fiinca erau mai putin ,nu stiu cati au mai ramas dupa aceste lupte(unguri).

  2. …in fata unor probe evidente, nu stiu cum de mai indraznesc sa minta….probabil din prea multa prostie…n-au fost in stare sa planifice o actiune, n-au fost in stare sa tina un secret, n-au fost in stare decat sa-si arate comportamentul violent …..indivizi de doi lei care doar arunca o lumina proasta asupra tuturor maghiarilor…si nu cred ca toti pot fi asa de rai!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii