Noutăți

Se poate și așa: Un primar din județul Vaslui le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate

Adevarul.ro: Un primar dintr-o comună din Vaslui a iniţiat un proiect prin care toţi studenţii din sat care obţin rezultate bune la învăţătură primesc o bursă de merit susţinută din fondurile publice ale comunei. În doi ani, valoarea burselor s-a dublat, iar edilul asigură elevii şi studenţii din sat că va continua proiectele în domeniul educaţiei.

Corneliu Stîngă (33) ani se află la primul mandat de primar, fiind ales edil al comunei Vetrişoaia la alegerile din 2016 din partea PNL. Încă de la începutul mandatului, a promis consătenilor că nu va face parte din categoria celor care investesc în panseluţe şi borduri, educaţia copiilor din sat numărându-se printre priorităţile sale. Astfel, unul dintre proiectele iniţiate de Corneliu Stîngă, la scurt timp după ce a ajuns primar a fost cel privind încurajarea elevilor din sat să îşi continue studiile după absolvirea liceului, ştiut fiind faptul că tot foarte mulţi dintre elevii din mediul rural renunţă la studii după absolvirea liceului sau chiar a gimnaziului pentru că familiile nu au bani pentru a-i susţine.

Potrivit primarului Corneliu Stîngă, studenţii din Vetrişoaia studiază la facultăţi de top din întreaga ţară. Edilul speră ca prin intermediul burselor să-i stimuleze să înveţe şi mai mult. În funcţie de posibilităţile bugetului local, valoarea burselor va fi majorată periodic. ”Ştim că sistemul este subfinanţat şi elevii, studenţii, olimpicii care ne fac atâta cinste se aleg cu câte o strângere de mână şi câte un premiu modic. Performanţa trebuie sprijinită şi încurajată. Educaţia trebuie să fie o prioritate pentru toţi”, afirmă primarul Stîngă.

Citeste mai mult: adev.ro/p4yz19


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Se poate și așa: Un primar din județul Vaslui le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate

  1. Cetatean roman // 3 martie 2018 at 8:47 // Răspunde

    Imbucurator ca totusi se publica asa ceva, avand in vedere ca are loc in judetul Vaslui. Vaslui, ce este catalogat drept judetul format exclusiv din violatori. O imagine extrem de negativa si dispretuitoare se arunca de asemenea si asupra celorlalte judete din Moldova. De ce!!! Alexandru Ioan Cuza, pentru ca veni vorba de Vaslui, se tragea din acest judet, el care a creat Romania moderna. Din Moldova au venit Eminescu, Enescu, Porumbescu, Iorga, Alecsandri iar lista e atat de lunga incat nu e timpul si locul aici. Daca s-ar scoate, prin absurd toate personalitatile importante ale romanilor, ce vin din Moldova, ar cam bate vantul prin manuale. Va salut!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii