Noutăți

Se construiește un cablu gigant care va traversa oceanul Atlantic. Va avea 6.600 de km

Cablul MAREA, cum a fost denumit, va fi cel mai mare cablu submarin construit vreodată și primul care va uni America de  Nord cu Europa. Este proiectat să atingă lungimea de 6.600 km și va pleca din statul Virginia, SUA, ajungând în orașul Bilbao din Spania, precum și la nodurile de rețea din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Asia.

Este cel mai mare cablu de capacitate submarin care traversează Atlanticul. Cablul transatlantic este construit de Facebook, Microsoft și Telxius cu scopul de a oferi noi condiții, mult imbunătățite, de conectivitate, cu latență redusă, care va răspunde la cererea tot mai mare de viteză rapidă pentru navigarea internetului. 

Pe măsură ce lumea continuă să se îndrepte spre un viitor bazat pe “cloud computing”, Microsoft se angajează să consolideze nivelul fără precedent al infrastructurii globale necesare pentru a sprijini viteza și rezistența la conexiune a serviciilor sale. Această infrastructură robustă va permite clienților, la nivel global, să stocheze mai rapid și mai sigur, să gestioneze, să transmită și să acceseze datele lor în programul Microsoft Cloud.

34A5EE8F00000578-3611323-image-a-1_1464289000108
Companiile au ales statul Virginia pentru a porni rețeaua de cablu, deoarece este un centru important pentru bazele de date care includ facilități folosite de Facebook și Microsoft.

“Suntem mereu în căutarea și evaluarea noilor tehnologii și sisteme, în scopul de a oferi cea mai bună conectivitate posibilă”, a declarat Ahmad Najam, Vice Președinte al Rețelei de Inginerie de la compania Facebook. “Credem că acest proiect este modul în care cele mai multe sisteme de cabluri submarine vor fi construite în viitor.”

Acest nou proiect va aduce beneficii semnificative pentru clienți: costuri mai mici și echipamente modernizate. Sistemul poate evolua la ritmul de inovare al tehnologiei optice. Acest lucru este esențial pentru a asigura în mod continuu cea mai înaltă disponibilitate și performanță pentru clienți.

Construcția cablului va începe în luna august 2016 și se va finaliza în luna octombrie 2017.

BN-OF240_0526se_P_20160526172611traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: wired.com, dailymail.cp.uk, blogs.technet.microsoft.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Se construiește un cablu gigant care va traversa oceanul Atlantic. Va avea 6.600 de km

  1. cristian c. n. // 27 mai 2016 at 16:01 // Răspunde

    Asta inseamna ca hotii de cabluri se vor muta pe ocean.Sunt curios cum se vor descurca,fiindca stiu ca acestia nu prea iubesc apa.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii