Noutăți

Scrisoare deschisă a unui maghiar către Kelemen Hunor: “Nu toți maghiarii vor autonomie! Putem trăi în pace cu toții!”

  •  
  •  
  •  

Autor: Valeriu Victor Szilvassy
Către Domnul Kelemen Hunor

Vă rog respectuos să renunțați să mai fiți atât de arogant cu populația majoritar Românească. Eu înțeleg că doriți tot mai multe drepturi pentru Etnicii Maghiari din România dar aveți grijă… la un moment dat aceste drepturi să nu se transforme în privilegii. Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alții.

Vedeți că nu toți Maghiarii sunt membrii UDMR și nu toți tânjesç după acea idee aberantă de autonomie. Eu sunt unul din acei Etnici Maghiari care își cunoaște drepturile și crede că sunt mai mult decât suficiente. Poate mult prea multe după părerea mea. Nu am nevoie de autonomie. Nu am nevoie să fac școală exclusiv in Limba Maghiară care de fapt nu mă ajută cu nimic în România. Sau pregătiți zona pemtru Ungaria Mare ?

Opriți arborarea ilegală și excesivă a steagurilor Ungurești și așa zise Secuiești din Harghia și Covasna în detrimentul Drapelului Național Românesc și oprimarea populației Romanești de către autoritățile Maghiare din zonă. Am fost în Harghita și Covasna și cunosc situația. Nu vorbesc în necunoștință de cauză. Nu uitați că Harghita și Covasna sunt judete pe pământ Românesc și nu o colonie subordonată Budapestei sau extremistului din fruntea Guvernului Ungar.

Întotdeauna există o linie roșie care nu poate fi depășită. Nu uitați că suntem minoritari și nu suntem buricul pământului. Nu îi enervați peste măsură pe Românii majoritari deoarece știți bine că nu veți putea face față furiei lor care, odată declanșată, nu mai poate fi oprită sau va fi oprită foarte greu. Vedeți Valea Uzului ce clar se află pe pământ Românesc unde poarta cimitirului a fost legată cu lanțuri ca să nu intre Românii. Vă dați seama ce prostie s-a comis de către autoritățile de acolo ?

Ei, toate astea au o limită. Nu mai dați apă la moară nici extremiștilor Români care abia așteaptă să faceți un pas greșit. Arătați că sunteți o persoană educată și cerebrală și fiți în primul rând Cetățean Român, chiar dacă sunteți Etnic Maghiar dar, cu buletin Românesc și membru în parlamentul României de unde vă luați salariul pe care vi-l plătesc și Românii pe care dumneavoastră îi acuzați că nu vă respectă.

Da. Așa este. Nu vă respectă pentru că nici dv nu îi respectați. Lăsați-mă să mă plimb liniștit pe stradă fără să strige lumea după mine ,,Bozgor Împuțit” sau mai știu eu ce epitete care zic eu că nu mă caracterizează, dar care sunt rezultatul politicilor abuzive și excesive ale UDMR.

Vă mulțumesc frumos și contez pe a dumneavoastră înțelegere și bună credință, Domnule Kelemen Hunor. Putem trăi în pace aici, cu toții, între Granițele României Mari, dar trebuie să vă doriți și dv asta.

Valeriu Victor Szilvassy


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Scrisoare deschisă a unui maghiar către Kelemen Hunor: “Nu toți maghiarii vor autonomie! Putem trăi în pace cu toții!”

  1. Foarte multi români găndesc ca acest om. Politica strica relatiile intre etnii. Ar fi bine să fie lasați oamenii de diverse naționalități să trăiască linștiți. Se descurcă mai bine singuri, fără imixtiunea politicului.

  2. Din pacate sunt foarte putini vorbitori de maghiara care vorbesc si mai ales, gandesc astfel. In orice tara, ca sa obtiii cetatenia tarii respective trebuie sa cunosti limba si istoria acelei tari. Si sa o respecti. Indivizii acestia care se considera unguri, multi dintre ei nu stiu romaneste si vorbesc doar maghiara. Istoria Romaniei o denigreaza. In aceste conditii ar trebui sa li se retraga cetatenia romana si sa fie expulzati in Ungaria daca ei stiu doar limba si istoria Ungariei. Lucrurile au escaladat suficient de mult incat nu mai trebuie sa fie tolerati. S-a cam ajuns la capatul rabdarii. Cat mai trebuie sa-i suportam?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii