Noutăți

Scenariu apocaliptic – George Friedman, STRATFOR: E posibil ca SUA să atace săptămâna viitoare Coreea de Nord, după ce Trump revine acasă

 •  
 •  
 •  

ActiveNews.ro: Analistul american George Friedman susține că un atac al Statelor Unite ale Americii asupra Coreii de Nord este iminent. Afirmația a fost făcută în cadrul Conferinței Investițiilor Strategice, eveniment ce are loc zilele acestea în Orlando, Florida.

„Eu sunt tipul care vă spune de-obicei despre decada următoare, dar azi o să vă spun despre săptămâna viitoare: a devenit evident că Statele Unite se pregătesc de un atac asupra Coreii de Nord”, a spus Friedman.

Acesta a mai adăugat că echipa de analiști a companiei pe care o conduce, Geopolitical Futures, a observat mai multe semne în ultimele zile, care sugerează iminența unui atac asupra Coreii comuniste. Un asemenea semnal a fost reprezentat de exercițiile pe care le fac avioanele F-16 deasupra Coreii de Sud. O mișcare asemănătoare s-a petrecut și înainte de lansarea operațiunii „Furtună în deșert”( operațiunea de eliberare a Kuweit-ului din 1990, Primul Război din Gulf – n.r.).

„Guvernul a transmis deja Guam-ului că va fi război”, a declarat Friedman, adăugând că regimul lui Kim Jong Un nu este „nici nebun, nici prost, ci obsedat și pregătit de război”. Cu toate acestea, analistul a precizat că nu se va întâmpla nimic până ce președintele Trump nu se va întoarce acasă la sfârșitul săptămânii.

Friedman a avertizat că în cazul unui atac, Coreea de Nord va răspunde foarte puternic, folosindu-și artileria să distrugă Seul-ul, capitala Coreii de Sud, așa că SUA vor trebui să acționeze rapid. Acesta consideră că în februarie s-a întâmplat ceva, iar acel ceva a făcut Statele Unite să repoziționeze forțele pentru un atac.

Citește articolul integral: ActiveNews.ro

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Scenariu apocaliptic – George Friedman, STRATFOR: E posibil ca SUA să atace săptămâna viitoare Coreea de Nord, după ce Trump revine acasă

 1. Diac Stefan // 24 mai 2017 at 22:26 // Răspunde

  Daca SUA ataca Coreea de Nord acum va declansa al V-lea razboi mondial! Da al cincelea pentru ca al treilea razboi mondial a fost Razboiul Rece care a durat din 1947 pana 1991 iar al patrulea are loc acum in Orient!
  Rusia si China nu vor permite ca America sa-si extinda influenta si asupra Coreei de Nord si o vor apara pentru a numai aparea alt stat satelit nedorit al SUA !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii