AIM radionica curs online

Noutăți

“Scările către Rai”, traseul spectaculos din Hawaii

Scările Haiku, cunoscute și sub numele de „Scările către Rai”, ne poartă către un loc cu adevărat divin din Hawaii. Cele 3922 de trepte ne urcă aproape de nori, la o altitudine de 900 de metri deasupra nivelului marii, pe vârful celui mai înalt munte de pe insula Oahu. Scările au fost realizate inițial din lemn de către armata Statelor Unite ale Americii, în anul 1942. Oficialii au plasat aici mai multe antene de transmisie care asigurau comunicațiile cu flota din Pacific. Ulterior, după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, scările au fost modernizate și chiar extinse.

Însă din cauza eroziunilor cauzate de trecerea timpului, traseul a fost închis pentru public încă din anul 1987. Totuși, asta nu-i oprește pe mulți aventurieri să urce și astăzi ilegal, asta în ciuda amenzilor usturătoare pe care autoritățile insulei le dau turiștilor îndrăzneți. Traseul complet durează în medie cam 2,5 ore, asta într-un ritm normal, cu pauze de hidratare sau pentru a admira peisajul incredibil. Localnicii au făcut nenumărate presiuni asupra guvernului pentru a deschide scările pentru public, însă autoritățile susțin că nu pot garanta siguranța turiștilor, de aceea acestea vor rămâne, cel puțin deocamdată, închise.

scari3 scari2 cari1

Pe vârful muntelui, se pot vedea în continuare antenele care au transmis semnale radio de mare putere ( 200.000 de wați) către submarinele și vasele flotei Statelor Unite din Pacific în timpul războiului. Semnalele puteau ascultate inclusiv în India, la o distanță de 10.600 km.

scari6 scari5 scari4

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii