Noutăți

Scandalos: Apple încetinește intenționat iPhone-urile vechi, ca să te determine să cumperi modelele noi…

ActiveNews.ro: Tyler Barney, în vârstă de 17 ani, a descoperit că Apple încetinește intenționat iPhone-urile vechi, forțându-i astfel pe utilizatori să treacă la următorul model, după ce a observat că telefonul său, iPhone 6, nu mai mergea bine, informează Daily Mail.

Tânărul a spus că telefonul lui abia mai mergea, așa că a încercat și telefonul fratelui său, același model, dar achiziționat mai recent, și a observat că al lui a mers mai bine. A mai întrebat și i s-a sugerat să schimbe bateria telefonului. A făcut întocmai și performanța telefonului s-a îmbunătățit dramatic. Barney a scris despre experiența sa pe Reddit, iar postul său a devenit viral, apoi compania americană s-a văzut nevoită să recunoască că încetinește vechile modele din cauza deteriorării bateriei telefoanelor.

Pentru a îndrepta puțin situația, Tim Cook, CEO-ul Apple, le-a cerut scuze utilizatorilor pentru această situație, compania a redus prețul de înlocuire a bateriei cu 50 de dolari și o nouă actualizare a sistemului de operare le-ar permite utilizatorilor să vadă starea de sănătate a bateriei. Apple recunoaște astfel, pentru prima oară după ani de teorii conspiraționiste în acest sens ale utilizatorilor, că a redus în mod intenționat performanța procesorului de la iPhone, fără să își informeze clienții. “Coincidența” face ca această încetinire intenționată a performanței să fie un motivator important pentru ca utilizatorii să cumpere un model nou!!!

În acest moment, mai mulți clienți dau în judecată compania Apple, iar pierderile ar putea fi de miliarde de dolari.

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Scandalos: Apple încetinește intenționat iPhone-urile vechi, ca să te determine să cumperi modelele noi…

  1. Cand conspirationistii spunea asta de ani de zile, multi i-au luat drept nebuni, paranoici si trebuiau internati in ospiciu!
    ACUM SA VA VAD, CE MAI ZICETI?!?!?!?!?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii