Noutăți

Savanții de la NASA susțin că vom putea coloniza Luna până în 2022

  •  
  •  
  •  

Deși Agenția Spațială Americană părea că și-a concentrat în ultima vreme eforturile către găsirea de soluții pentru ca oamenii să poată coloniza planeta Marte, un grup de experți ai agenției au lucrat în paralele la un plan prin care NASA să construiască în următorii 7 ani prima bază permanentă pe Lună.

Aceștia susțin că prin construirea unui amplasament permanent pe satelitul natural al Pământului, vom putea învăța mult mai multe lucruri despre călătoriile spațiale și modul de adaptare al omului la noile condiții vitrege.

Interesul nostru nu este Luna. Pentru noi, Luna este doar o minge de beton, dar nu vom putea avea o bază de cercetare pe Marte, până când nu vom învăța cum să facem una aici, pe Lună. Satelitul va fi ca un antrenament pentru Marte”, a declarat astrobiologul NASA, Chris Mckay.

nasa2

Potrivit proiectului estimat la aproximativ 10 miliarde $, baza ar putea adăposti aproximativ 10 persoane pe parcursul unui an, însă dacă lucrurile vor decurge bine, capacitatea ei va fi extinsă până la 100 de persoane. Ca spațiu de amplasament, astronomii au ales un loc aproape de poli, într-o zonă unde razele soarelui, necesare producerii de energie solară, ajung destul de mult.

Cum primul obstacol în realizarea proiectului sunt fondurile alocate, rămâne de văzut dacă congresmanii de la Washington vor fi încântați de un astfel de proiect, și îl vor aviza.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Savanții de la NASA susțin că vom putea coloniza Luna până în 2022

  1. Adrian Yogoshima // 23 martie 2016 at 9:23 // Răspunde

    Mă băieţi, sunteți copii de crez,s-au umpleți un spațiu de controverse la mișto ?.Nu există încă motoare de raketă pentru lansare de sateliți de mulți ani în SUA.Nu există modul lunar de amerizare decât în experimente de copii de școală. Radiațiile solare ucide tot ce este viaţă în câteva minute.Temperaturi de minus 150 de grade pe lună te face să consumi tone de combustibil să nu încheţi sau să te pârjolește pe timp de zi la o temperatură de peste 150 de grade.Vă garantez, căci va dura mult timp, ca să se construiască, de Europeeni un iglu, acoperit de nisip cimentat, de către roboți,după care pot fi experimentate în aceste încăperi teste de radiați,temperatură ambiantă, de 24 de grade,etc….Aşa căci vor dura zeci de ani până când se vor decide să lanseze echipaje umane cu echipamente care nu sunt încă concepute,construite,experimentate pe solul lunar…..

  2. O fi vreo legatura intre acest articol si “Ariana Zhao din București s-a clasat pe primul loc la un concurs organizat de NASA” ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii