Noutăți

SATELE PLUTITOARE ALE VIITORULUI își vor produce singure hrana, materialele de construcție și energia, extrăgând materiile prime din oceanul planetar!

  •  
  •  
  •  

Arhitectul belgian Vincent Callebaut a creat proiectul satului plutitor independent energetic și construit din piese printate 3D. Aceste admirabile structuri vor recicla reziduurile recuperate din oceanul planetar, pentru a crea o arhitectură marină sustenabilă. Materialele compozite din care vor fi construite aceste sate ale viitorului vor avea în compoziție atât material plastic reciclat, cât și materii vegetale (alge). Vor fi structuri bio-mimetice, independente.

b

Vincent Callebaut este un cunoscut și non-conformist arhitect belgian, ale cărui proiecte promovează și integrează mai multe aspecte ale dezvoltării durabile, precum energiile regenerabile, ocrotirea biodiversității, agricultura urbană și ecologică. Originalul său proiect și-a propus să furnizeze, printre altele, și o soluție pentru tensiunile existente între guvernele unor state occidentale și țările bogate în resurse, când vine vorba despre consumul global de energie. Mulțumită arhibioticii, o disciplină de graniță creată de către belgianul Vincent Callebaut, este pe cale să se nască un nou tip de arhitectură, în care își au locul atât energiile regenerabile, cât și tehnologia informației, în scopul de a oferi independența energetică fiecărui stat de pe Terra și a pune capăt conflictelor legate de resursele de petrol.

c

Odată construite, aceste structuri plutitoare ar continua să crească pe cont propriu, folosind carbonatul de calciu conținut în apă – pentru a fabrica schelete externe pentru construcțiile nou adăugate, membrane semipermeabile – pentru a desaliniza apa de mare și microalge – pentru a produce energia necesară încălzirii și climatizării.

d

Satele plutitoare s-ar deplasa pe oceane precum vapoarele iar, în timp, ar putea deveni veritabile orașe, putând găzdui până la 20000 de persoane. Ele vor cuprinde complexe instalații de reciclare, laboratoare științifice, hoteluri, spații educaționale, terenuri de sport și ferme acvaponice – în care vor fi produse legumele pentru consumul locuitorilor. Fiecare locuitor își va avea locul său bine definit.

O imagine al unui viitor armonios, de împăcare a omului cu Natura!

g

e

f

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: inhabitat.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on SATELE PLUTITOARE ALE VIITORULUI își vor produce singure hrana, materialele de construcție și energia, extrăgând materiile prime din oceanul planetar!

  1. Frumos dar greu . Cine a mers mult pw mare stie ce faina e vremea . Capricioasa. Furtuni deatul de multe …..

  2. Asa ar fi trebuit sa ajunga omenirea de multi ani, in armonie cu natura, dar unii s-au preocupat numai de buzunarele lor!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii