Noutăți

Săraci, dar foarte ambițioși! Ucraina va lansa un satelit de telecomunicații chiar în acest an

  •  
  •  
  •  

Potrivit Space Daily, președintele Agenției Spațiale Ucrainene, Yuriy Radchenko, susține că țara sa va lansa un satelit de telecomunicații în al patrulea trimestru al acestui an, după cum deja s-a programat. Afirmația a fost emisă joi, în cadrul Space Symposium (la Colorado Springs, în Statele Unite).

Iar planurile ucrainenilor nu se opresc aici! Anul care vine, este programată lansarea și plasarea pe orbita terestră a altor doi sateliți. Această pereche de sateliți se află, deocamdată, în lucru. Primul dintre cei doi sateliți va avea rol de supraveghere, în vreme ce al doilea satelit va avea exclusiv scopuri științifice.

a

Mai mult, președintele agenției spațiale din statul vecin spune că, la Kiev, va fi demarat, în anul 2018, un nou program, în virtutea căruia va fi dezvoltată o „constelație” de sateliți destinată supravegherii. Yuriy Radchenko a punctat un aspect important: în realizarea noului program va fi utilizată doar tehnologie produsă în Ucraina.

De asemenea, în cadrul programului spațial 2018-2022, ucrainienii vor să producă și o grupă de vehicule de lansare. În prezent, Ucraina cooperează cu Agenția Spațială Europeană. Cert este că au planuri mari și sunt neașteptat de activi în domeniul spațial, vecinii noștri!

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.spacedaily.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Săraci, dar foarte ambițioși! Ucraina va lansa un satelit de telecomunicații chiar în acest an

  1. Articolul vrea sa ia in deradere Ucraina. Autorul nu stie ca Ucraina este nr5 mondial in domeniul spatial. Produce rachete pt SUA, Norvegia, Brazilia. De asemenea au capacitatea de a construi si sateliti pt diferite necesitati. Deocamdata SUA si alte state se folosesc de rachetele construite de Ucraina pt lansarea de sateliti. Mai cititi inainte de publica astfel de articole

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii