Cunoaste lumea

Noutăți

Lansarea volumului „Torțe vii în Blocul Sovietic. Cazuri de autoincendiere motivate politic în anii 1966-1989”

  •  
  •  
  •  

Azi, 11 ianuarie 2024 vă așteptăm la un eveniment deosebit ce pornește de la lansarea volumului „Torțe vii în Blocul Sovietic. Cazuri de autoincendiere motivate politic în anii 1966-1989”, care va fi acompaniată de o discuție și de proiecția documentarului „Cred că nu va fi nevoie de mai multă lumină”.

Toate acestea în prezența autorului Petr Blazek.

De asemenea, evenimentul este cu atât mai special cu cât anul acesta comemorăm 55 de ani de la moartea lui Jan Palach, respectiv 35 de ani de la cea a lui Liviu Corneliu Babeș.

La discuție vor participa: Petr Blažek – istoric ceh, autorul cărții, Alexandru Groza – manager Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR, Cosmin Budeancă – istoric, profesor, editor al ediției în limba română a cărții.
Proiecție de film: „Cred că nu va fi nevoie de mai multă lumină” (r. Olga Sommerova, CZ, 2020).
Volumul a fost publicat la Editura Fundatia Culturala Memoria, de pe site-ul cărora îl puteți comanda: https://www.revistamemoria.ro/petr-blazek-torte-vii-in…/.
Traducerea din limba cehă a fost realizată de Helliana Ianculescu.
Eveniment organizat de Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest) și Fundatia Culturala Memoria, alături de Institutul pentru Studiul Regimurilor Totalitare, Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, Muzeul Județean de Istorie Brașov și Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii