Noutăți

Sâmbătă: O rachetă nucleară Trident a zburat deasupra orașului San Francisco. Ce se întâmplă? VIDEO

  •  
  •  
  •  

Locuitorii orașului San Francisco sunt în căutarea unui răspuns după evenimentul petrecut sâmbătă seara pe cerul de deasupra orașului lor. Fără nici un avertisment prealabil și nici o explicație imediată – o rachetă nucleară Trident – a fost lansată de un submarin american aflat în largul coastei, iar imaginile surprinse de fotografi sunt terifiante.

Cmd. Ryan Parry, din cadrul Marinei Americane, a declarat pentru dailymail că racheta a fost un simplu test programat pentru a observa și evalua sistemul de funcționare a acestor dispozitive. Cmd. Perry a declarat că lansări sunt efectuate în mod frecvent pentru a asigura fiabilitatea continuă a sistemului. El a adăugat că informații despre aceste teste sunt clasificate și de aceea presa nu a fost anunțată înainte de lansare.

racheta3

Testul se pare că a fost realizat în cadrul programului „Range Pacific”, iar lumina produsă de rachetă a fost vizitbilă, potrivit martorilor, și din Nevada sau Arizona. Întreaga operațiune este învăluită totuși în mister și chiar oficiali ai aeroportului din zonă au declarat că nu au avut cunoștință despre un astfel de test, deși trebuiau anunțați.

racheta2

Înainte ca Marina militară să iasă și sa vorbească despre test, mii de locuitori, inclusiv celebrități, au luat cu asalt rețelele de socializare împărtășind idei, fotografii și teorii despre ce ar fi putut fi lumina observată în înaltul cerului.

sursa:dailymail.co.uk

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii