Noutăți

„Să oprim Bruxelles-ul!”. Se pregăteşte Ungaria de ieşirea din EU? Viktor Orban a lansat o consultare populară fără precedent

  •  
  •  
  •  

Într-o ţară vecină României, guvernul pare să devină din ce în ce mai ostil Uniunii Europene, pe care o acuză că îi ameninţă independenţa, conform Realitatea TV.

Vorbim despre Ungaria lui Viktor Orban, care a lansat sâmbătă o consultare populară antieuropeană, relatează AFP.

Fiecare casă a primit un chestionar intitulat “Să oprim Bruxelles-ul”, prin care cetăţenilor maghiari li se cere opinia faţă de politicile Uniunii Europene.

Sunt şase întrebări, în total, iar cele mai multe se concentrează pe problema migraţiei. Una dintre întrebări sună astfel: ”Ce trebuie să facă Ungaria atunci când, în pofida unei recente serii de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul doreşte să o forţeze să permită intrarea migranţilor care au ajuns ilegal în ţară?”.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat recent că ţara sa trebuie să oprească Bruxelles-ul şi să îşi apere frontierele.

Sursa: RealitateaTv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on „Să oprim Bruxelles-ul!”. Se pregăteşte Ungaria de ieşirea din EU? Viktor Orban a lansat o consultare populară fără precedent

  1. Stiu ca exista multi romani care-l apreciaza pe acest ins. Este privit ca un salvator si aparator a maghiarilor, un atot-stiutor a politicilor venite de la Bruxeless, dar si un luptator anti-FMI, BM, etc. Plictisitor ! Nici eu nu sustin toate politicile UE-ului, ba cele care privesc agricultura ma dispera. Despre FMI si stilul toxic pe care l-a practicat de-a lungul timpului, cunosc destul de multe, mai ales ca mi-am facut o lucrare de diploma in acest sens. Mai sunt si altele, dar nu despre asta vreau sa vorbesc. In primul rand, cand Orban a renuntat la FMI, in conditii de dobanzi avantajoase, a apelat la Rusia pentru un credit de 13,5 miliarde de dolari, scadent in 2046, cu o dobanda de 4,55%, pentru construirea a doua reactoare nucleare la Park. Bineinteles, constructia o face Rusia, astfel, in 2046, cand creditul este achitat, Ungaria nu plateste Rusiei doar cele 13,5 miliarde + dobanzi, ci si costul constructiei, ei neavand specialisti in acest domeniu. Oricum, desi ministrul de finante din Ungaria spunea ca dobanda de 4,5% este cea mai mica din piata, este fals. Noi avem undeva la 3,5% la FMI.
    De ce n-ar trebui noi romanii sa-l apreciem pe Orban ? Pentru simplul motiv ca face jocul Rusiei. In acest moment, o Europa slabita este in avantajul Rusiei si a politicilor toxice pe care aceasta le duce. Si stim cu totii de ce are nevoie Orban de Rusia. Ei au un vis, pe care noi il cunoastem foarte bine, dar acesta nu se poate realiza intr-o Europa puternica si unita. Ei au nevoie de haos, de neintelegeri si cat mai putina unitate.

  2. Urmeaza Tariceanu sa faca la fel ca Orban

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii