Noutăți

Rușii au creat un robot umanoid pe care vor să-l trimită pe Lună, în misiune. Poate conduce o mașină, trage cu pistolul și ia decizii pe cont propriu. VIDEO

  •  
  •  
  •  

Pentru a nu se lăsa mai prejos decât americanii, niponii sau chinezii, în domeniul inteligenței artificiale și roboților autonomi, rușii au construit un robot umanoid, pe care vor să îl trimită în misiune, în Cosmos. „Ciber cosmonautul” este capabil să efectueze sarcini multiple și a primit și un nume: Fedor. Robotul Fedor și-a însușit, cu ajutorul programatorilor, o gamă largă de abilități. Ridică greutăți și este capabil, chiar, să conducă o mașină de teren, putând lua decizii pe cont propriu, în baza unor algoritmi complecși. În 2021 s-ar putea ca Fedor să ajungă pe Lună.

c

De curând, robotul rușilor a dovedit că poate fi și… pistolar. Este capabil să mânuiască două pistoale, simultan. Și-or fi închipuind cei aflați la cârma Rusiei că va fi cucerit Cosmosul sau măcar vreun astru cu arma în mână, așa cum a intrat armata sovietică în Basarabia? Sau vor, doar, să ne arate cât de îndemânatic este androidul rusesc? Cam greu de crezut!

b

Rușii vor să efectueze o misiune spațială, în cadrul căreia să realizeze și o aselenizare, pe termen mediu. Potrivit DailyMail, agenția spațială rusească, Roscosmos, plănuiește, pe termen lung, să întemeieze o stație permanentă pe suprafața Lunii, în care să activeze 12 cosmonauți.

Baza lunară rusească va îndeplini, oficial, un rol de cercetare și de prospecțiune, în vederea identificării și extracției mineralelor rare. Unii analiști susțin, însă, că respectiva bază lunară ar putea avea și funcțiuni militare. Asta ar mai lipsi: o Lună militarizată sau aflată sub ocupație rusească!

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: DailyMail


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii