Noutăți

Rusia lansează un ghid împotriva fotografiilor tip selfie

  •  
  •  
  •  

Poliția din Rusia a lansat noi broșuri, afişe și anunțuri online, îndemnând publicul să nu se pună în situaţii periculoase, de dragul selfie-urilor!

Broșura explică, prin grafice,  practici de  selfie nerecomandate: în fața trenurilor de viteză, cu arme de foc, sau cu animale sălbatice.

stock-photo-56643502-woman-hand-pointing-gun“Un selfie cool vă poate costa viața!”, avertizează Ministerul rus de Interne într-un afiș. “Un selfie cu arma în mână ucide!” amintesc autoritățile, în contextul în care o tânără de 21 de ani din Moscova s-a accidentat în timp ce se fotografia cu un pistol în mână. Rănită la cap, ea a supraviețuit totuși.

Rapoartele Agenţiei France Presse, arată că mai mult de 100 de persoane s-au rănit și alte zeci de persoane au murit anul acesta în Rusia, în timp ce îşi făceau selfie. De exemplu, un alpinist a încercat să urce pe un pod de cale ferată pentru a-şi face un selfie şi a murit după ce a atins firele de înaltă tensiune de pe stâlpii podului.

index“Din nefericire, în ultima vreme am constatat că numărul accidentelor în care sunt implicați amatori de autoportrete foto este în constantă creștere”, spune Elena Alexeieva, consilier la Ministerul rus de Interne. “De la începutul anului, s-au înregistrat circa o sută de răniți și câteva zeci de accidente mortale”, a adăugat ea la o conferință de presă susținută la Moscova. “Este o reală problemă, cu consecințe extrem de nefericite”, a menționat Alexeieva.

Campania inițiată de minister se desfășoară prin afișe, videoclipuri și propagandă online pe site-ul instituției.

“Înainte de a face un selfie, fiecare trebuie să se gândească că fuga după like-uri poate duce la moarte și că o fotografie în condiții extreme ar putea fi și ultima”, a spus Elena Alexeieva.

rtr4p5ok-e1436284084635surse: arstechnica.com, qz.com, agerpres


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii