Noutăți

ROMANIA, locul I la Olimpiada Internațională de Geografie 2015

Olimpiada Internațională de Geografie 2015 s-a desfășurat în perioada 11-17 august, la Tver, în Rusia. A fost cea de-a XII-a ediție a olimpiadei.

Lotul olimpic al României a fost însoțit de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean, de la Colegiul Național din Iași, anuță hotnews.

Medalia de aur:

  • Costin George Dobrin – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătran” din Constanța. În urma cu un an, George Costin Dobrin a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului.

Medaliile de argint:

  • Elena Aura Amironesei – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național din Iași. Tânara a obținut argint și la ediția precedentă a olimpiadei.
  • Sonia Adelina Sortan – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Decebal” din Deva

Medalia de bronz:

  • Lorena Davidel – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni.

logo-poprawione_130În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I, anunță Ministerul Educației. La competiția internațională care s-a desfășurat în Rusia au participat peste 150 de elevi, din 40 de țari și regiuni: Argentina, Armenia, Australia, Belarus, Belgia, Bolivia, Brazilia, Cehia, China, China – Hong Kong, China – Macao, China – Taipei, Croația, Danemarca, Estonia, Filipine, Finlanda, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Noua Zeelandă, Nigeria, Olanda, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, SUA, Thailanda, Turcia, Ungaria. (sursa: igeo2015.com)

002
La Olimpiada Internațională de Geografie participă elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, care au trecut de nivelul național al olimpiadelor de geografie din țările lor.

Competiția este compusă din o proba scrisă, un test multimedia și un exercițiu pe teren, care se finalizează cu o reprezentare cartografică și o analiză geografică.

Până în 2012, olimpiadele internaționale de geografie au fost organizate o dată la doi ani.

Fiecare țară participantă își poate trimite o echipă formata din 4 elevi. Elevii trebuie să fie liceeni sau să fi terminat liceul chiar în anul în care se desfășoară olimpiada și să nu fi început înca cursurile facultății, menționează hotnews.

olimpiada-elevi-olimpici-890x395sursa: hotnews, igeo2015.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on ROMANIA, locul I la Olimpiada Internațională de Geografie 2015

  1. Felix Baumgartner a sarit de la 39 de km inaltime si a … stabilit si alte doua recorduri https://iliecarabulea.files.wordpress.com/2015/07/2222.jpg
    *//www.colegiimei.ro › Felix Ilie

  2. Avem copii destepti si muncitori, dar din pacate toti pleaca din tara!

  3. Felicitari! (Y)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii