Cunoaste lumea

Noutăți

Premieră istorică: „Marșul pentru viață” din Washington, organizat de către militanții anti-avort, a beneficiat de susținerea președintelui SUA!

  •  
  •  
  •  

La „Marșul pentru viață”, desfășurat zilele trecute la Washington D.C., au participat sute de mii de oameni. Asemenea marșuri au avut loc și în alte orașe. Potrivit ActiveNews, „pentru prima dată în istorie, Marșul pentru viață de la Washington a beneficiat de sprijinul declarat al președintelui SUA și de prezența, ca vorbitori la eveniment, a unor înalți oficiali din administrația SUA” – printre care vicepreședintele Statelor Unite și soția sa.

Cu această ocazie, arată ActiveNews, Mike Pence afirmat că: „administrația (Trump, n.n.) va lucra cu Congresul pentru a pune capăt finanțării din banii contribuabililor a avortului și a furnizorilor de avort, și vom dedica aceste resurse pentru serviciile de asistență medicală pentru femeile din toată America. Viața învinge prin generozitatea milioanelor de familii adoptive care își deschid inimile și casele pentru copiii în nevoie. Viața învinge prin compasiunea îngrijitorilor și voluntarilor din centrele de criză pe perioada sarcinii și a organizațiilor religioase care slujesc femeilor din toate orașele țarii”.

c

Sursa citată ne reamintește că: „în timpul campaniei electorale pentru Donald Trump, Mike Pence le-a promis activiștilor pro-viață că va opri finanțarea Planned Parenthood, principala asociație beneficiară a acestor fonduri pentru avort. Încă din prima săptămână la Casa Albă, președintele Donald Trump a sistat finanțarea avorturilor și a lobby-ului pro-avort, efectuate în afara țării, reinstituind interdicția ridicată de către Barack Obama în 2009. Ordinul executiv al președintelui ține seama de faptul că foarte multe organizații care lucrează în domeniul sănătății reproductive au devenit cei mai mari activiști ai avortului la cerere.

În acest context, se impune mențiunea că în acest an, în data de 25 martie, se va desfășura și „Marșul pentru viață România și Republica Moldova – Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

a

Text : Tomi Tohăneanu

Sursă: ActiveNews

Imagini: www.kansascity.com, www.breitbart.com, www.toledoblade.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii