Noutăți

România: medalie de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca

Cu câteva minute în urmă echipa națională feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, desfășurată la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8)’.

Medalia de bronz cucerită de România este a patra din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, după cinci finale mici jucate în competiție, anterior având o medalie de aur (1962) și două de argint (1973 și 2005), anunță dolce-sport.ro.

Este o mare victorie după 10 ani, iar medaliile sunt primele de bronz din istoria handbalului feminin din România, în participările sale la un campionat mondial.

290x193 logo

România este singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având în palmares o medalie de aur (1962) și două de argint (1973, 2005), pe lângă cele două titluri mondiale în aer liber (1956, 1960), anunță agerpres.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei, dar întreaga echipă a făcut un meci extraordinar. Polonia a ratat nu mai puțin de patru aruncări de la 7 m.

“Este o mare performanță pentru handbalul românesc, am adus o nouă medalie după zece ani. Am luat o medalie meritată, n-am dat nicio șansă Poloniei. Vreau să mulțumesc tuturor celor din staff și oamenilor care ne-au susținut indiferent de rezultat. Le-am spus câtorva prieteni apropiați în 2011 că 2015 va fi anul meu. În mare parte așa a și fost  a declarat Cristina Neagu pentru Dolce Sport.

600Poland_Romania_JanChristensen-0013foto Jan Cristensen, denmark2015.com

surse: agerpres, denmark2015.com, dolce sport


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii