Noutăți

Robotul Facebook care duce internet unde nici nu te aștepți: de ce e atât de special (Video)

  •  
  •  
  •  

Facebook are planuri mari în zona conexiunilor la internet și are un departament întreg dedicat acestui scop. Din când în când, mai anunță ceva progrese în acest proiect, iar ultima știre se referă la acest robot pe care compania lui Zuckerberg l-a pus la treabă.

Facebook vrea să ducă internet în zone defavorizate și lucrează la acest plan de ani de zile. Departamentul special creat pentru așa ceva – Facebook Connectivity – investește de ceva vreme în zona asta și mai anunță, din când în când, progrese.

Acum, a prezentat un robot creat special pentru a întinde cabluri de fibră optică pentru a facilita accesul la internet. Facebook se folosește de un robot tocmai pentru a asigura costuri mici de implementare.

Cu alte cuvinte, conexiune la internet creată chiar cu bani mai puțini decât în țările dezvoltate.

Making aerial fiber deployment faster and more efficient

To make fiber more broadly available and affordable for people around the world, Facebook Connectivity, in collaboration with several partners, is developing a robot to safely deploy a specialized fiber-optic cable on medium-voltage power lines. Read more: https://engineering.fb.com/connectivity/aerial-fiber-deployment/

Publicată de Facebook Engineering pe Luni, 13 iulie 2020

Citește mai mult: Playtech


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii