Noutăți

Rezultatele alegerilor din Moldova, expresia unei noi înțelegeri Ruso-Americane, cu acordul UE?

Oameni buni, să ne înțelegem: o reîntregire a țării sau, altfel spus, o unire a Basarabiei cu România NU SE POATE REALIZA decât dacă vrea Rusia și SUA. Iar mesajul pe care l-a transmis ambasadorul SUA la Chișinău acum câteva luni a fost clar: deocamdată Moldova rămâne în sfera de influență a Rusiei! E o dramă, știu, dar noi suntem la mâna marilor puteri. Cu o clasă politică de cea mai proastă calitate, lipsită de viziune și patriotism, nu contăm prea mult în strategiile geopolitice ale momentului. Ca dovadă că și moldovenii, precum românii de 26 de ani, au fost nevoiți să aleagă între două rele: rusofonul Dodon, și soroșista Maia Sandu.

FLUX 24 a relatat în ultima lună despre informațiile cedării României în Moldova la cererea cancelariilor occidentale:

<<În cursul întrevederii cu Federica Mogherini, președintele Klaus Iohannis s-a angajat să nu se amestece în competiția electorală de la Chișinău.(…)Desigur unele lucruri s-au discutat, deși ele erau reglate dinainte, așa cum a fost de pildă angajamentul formulat de președintele Klaus Iohannis ca România să nu se amestece în niciun fel în alegerile de la Chișinău și să lase lucrurile în voia lor. Iar în schimbul acestui angajament, Federica Mogherini i-a concedat președintelui Iohannis că preocuparea sa pentru Republica Moldova este ”legitimă”. Să ne amintim însă că ambasadorul SUA la Chișinău spusese ceva mai demult că ”Moldova nu e România”, atenționând Bucureștiul să nu intervină în competiția electorală, fapt care ne îndreptățește să credem că asistăm la o înțelegere ruso-americană la care Berlinul sau Parisul nu au avut nimic de obiectat, se spunea într-un comentariu Deutsche Welle din 7 octombrie.

Practic România și-a cedat influența în zona sa istorică în schimbul a nimic. Această informație bombă nu a ajuns breaking news. Nici o televiziune nu a comentat-o. Nici un analist nu i-a dat atenție în afară de comentatorul de la Deutsche Welle. Pur și simplu nu există!

Chișinăul mai era singurul lor unde Bucureștiul mai avea o minimă influență. Pe Ucraina ne-am umflat în pene ca niște puști imaturi, dar nu am obținut nimic. Nici măcar protejarea românilor de acolo. Pe relația cu Bulgaria am fost umiliți ca niște repetenți. Pe relația cu Serbia am pierdut influențarea soartei românilor din Timoc ca niște amatori. Relația cu Ungaria și cu grupul de la Vișegrad nu există, noi preferând doar să fim o rotiță în binomul franco-german care vrea să-și impună hegemonia,  dar fiind în realitate doar o slugă zeloasă care deja a fost atuncată la coș după ce a fost batjocorită.>> (Citeste mai mult aici: Flux24.ro)

Peste toate, trebuie să ne pună pe gânduri faptul că suntem aproape înconjurați de țări cu președinți pro-ruși…

europa-de-est

<<In Bulgaria si Republica Moldova ii avem pe proaspetii alesi, prorusii Igor Dodon si Rumen Radev.

In Ungaria premierul Viktor Orban a semnat cu Vladimir Putin mai multe proiecte energetice si are o relatie “prietenoasa” cu Kremlinul.

In Slovacia, premierul Robert Fico si-a manifestat deschis nemultumirea fata de sanctiunile impuse Rusiei. Iar Milos Zeman, presedintele ceh cu vederi pro-ruse, a dat de inteles ca este de acord cu anexarea Crimeei.>> (Pro Tv)

În acest context, blatul ruso-american, făcut cu acordul Franței și Germaniei, dar peste capul și interesele românilor, pare tot mai credibil. Occidentul nu vrea să  provoace și mai mult Rusia (deocamdată), chiar dacă George Soros ar vrea să trimită corporațiile din jurul lui peste Prut, pentru a pune laba pe resursele Republicii Moldova!

La mijloc suntem noi, românii, de pe cele două maluri ale Prutului. Doar că noi suntem prea mici pentru interesele uriașe ale marilor puteri, așa că nu contăm pentru acestea decât ca state tampon!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Rezultatele alegerilor din Moldova, expresia unei noi înțelegeri Ruso-Americane, cu acordul UE?

 1. ei vor egalitate , dar nu pentru catei ! Germania , federala si cea democrata s-au unit . pentru ei este voie . pentru romani – nu . iar imperiul german de est ( oest reich ) se crede inainte de 1918 ! (petrol- paduri , etc). vedem ce se intampla si parca tot nu ne vine sa credem .

 2. Carapcevschi Cristina // 15 noiembrie 2016 at 22:47 // Răspunde

  Ieri, într-un alt articol spuneai că rușii i-au învins pe moldoveni. Astăzi dai vina pe americani și germani. Si mai spuneai ieri ca populația din Moldova este fără identitate iar astăzi ii numești români. Îți lipsește coerența.

  • Iti lipseste capacitatea de a vedea lucrurile in nuante: chiar daca vorbim de o intelegere Rusia-SUA, rusii au fost implicati in campanie, deci ei au invins (fiind lasati de ceilalti). Daca multor romani (nu tuturor) de peste Prut le-a fost stearsa identitatea (din perspectiva propriei lor reprezentari), nu inseamna ca sunt chinezi sau africani. Vrei sa iti fac si un desen?

 3. Deocamdata Germania NU EXISTA! Merkel este pion al SUA(al Sistemului, acum deja lovit), Germania este inca sub cizma americana, UE este parazitata la varf de cozile e topor ale SUA! Romania este otreapa SUA, nu a UE(aberatie repetata aiurea de multi). Romania se fla in ograda SUA, cu acordul tacit al pionilor lor din Europa, suntem lasati la margine, fara drept de cuvant, ceea ce este si normal cu un asemenea statut. Plata catre UE pentru ca Romania sa raspunda doar la comanda americana consta in a li se permite si companiilor europene sa jefuiasca Romania fara oprelisti, cu ajutorul guvernelor marioneta.
  Abia dupa ce Europa se va debarasa de jugul american, vom putea vedea cum va fi cu Germania, cu Franta etc.
  Iar unirea Moldovei cu Romania se va putea face printr-o intelegere UE-Rusia, dupa ce, prin indepartarea americanilor, relatiile dintre parti se vor normaliza. Un schimb Moldova contra Ucraina sau poate in urma unei colaborari dintre UE si Rusia, chiar pana la formarea unei aliante, Moldova sa fie lasata UE, pot fi posibile.

 4. Si ce resurse are RM pe care sa puna laba Soros???

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii