Noutăți

REVOLTĂTOR. Diplome EXCLUSIV în limba maghiară la absolvirea școlii generale din Corunca, județul Mureș!!!

Dan Tanasa Blog: Acestea au fost emise de instituția de învățământ din comună, pentru festivitatea de sfârșit de an școlar, organizată separat pentru elevii secției maghiare, transmite Radio Târgu Mureș.

Vezi și EXCLUSIV. ACT DE TRĂDARE DE NEAM. Proiectul legislativ care oficializează LIMBA MAGHIARĂ în sănătate, adoptat și de Camera Deputaților

Consilierul local PNL Corunca, Răzvan Popa, susține că asemenea manifestări antiromânești sunt vechi și vin din partea organizației UDMR din comună:

„Toate tensiunile dintre românii și maghiarii din Corunca sunt provocate, alimentate și susținute de organizația locală UDMR, și au drept scop cheltuirea discreționară a banilor publici, accesul la lucrări publice, furnizări de servicii, accederea clientelei de partid și a rudelor în diverse funcții. Totul a culminat cu festivitatea de sfârșit de an școlar, organizată public doar pentru elevii secției maghiare și cu emiterea de diplome în limba maghiară, cu antetul ministerului tradus, în neconcordanță cu reglementările legale în vigoare.”

„Reprezentanții Partidului Național Liberal din cadrul Filialei Mureș au semnalat, de-a lungul timpului, în mod constant, atitudinile separatiste din această comunitate și, în special, cu privire la unitatea de învățământ”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Corunca (detalii aici). „Ca reacție, în urmă cu aproximativ un an de zile, conducerea Școlii Gimnaziale din Corunca, susținută de UDMR, a publicat fotografia unor copii de etnie română într-un ziar local de mare tiraj editat in limba maghiară, numindu-i drept copii proveniți din familii sărace și analfabete, lucru total neadevărat. Atunci, un părinte revoltat a sesizat conducerea Inspectoratului Județean Mureș. Acest demers, coroborat cu alte abateri, a avut ca urmare, într-un final, demiterea conducerii de la acea dată a școlii”, se precizează în comunicatul de presă.

„Practic, așa a început acest așa-zis conflict interetnic, care, de fapt, este al organizației UDMR Corunca, îndreptat împotriva unui adversar imaginar, dispută necesară pentru a atrage susținerea populației de etnie maghiară, pentru obținerea unor avantaje de ordin material. Tensiunile au continuat a fi alimentate de către membrii UDMR Corunca, odată cu numirea unui director interimar de etnie română, fapt ce s-a materializat în strângerea de semnături și exercitarea de presiuni, atât asupra conducerii ISJ Mureș, cât și asupra doamnei directoare, pentru a demisiona din funcție.

Totul a culminat cu festivitatea de sfârșit de an școlar, organizată public şi ceremonios doar pentru elevii secției maghiare și cu emiterea de diplome în limba maghiară, cu antetul ministerului tradus, în neconcordanță cu reglementările legale în vigoare, elevii secției române fiind siliţi să îşi primească premiile separat, într-o sală de clasă. Această acțiune recentă a fost urmată de noi inspecții din partea ISJ Mureș, inspecții care, cel mai probabil, vor duce la noi sancțiuni pentru conducerea școlii din comuna noastră”, se arată în comunicatul de presă al lieralilor din Corunca.

Sursa: Dan Tanasa Blog


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on REVOLTĂTOR. Diplome EXCLUSIV în limba maghiară la absolvirea școlii generale din Corunca, județul Mureș!!!

  1. o sa le fie foarte folositoare pe teritorul romaniei. ungurii astia cred ca vor putea prelua vreodata modelul catalan care chiar zilele astea vor dori sa isi declare independenta fata de spania.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii