AIM radionica curs online

Noutăți

Reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ franceze şi italiene, la San Remo pentru a discuta despre ‘Europa popoarelor’

Circa 20 de ‘veste galbene’ franceze şi italiene, între care unul dintre liderii mişcării din Franţa, Maxime Nicolle, s-au adunat vineri la San Remo (nord-vestul Italiei) pentru a ‘discuta’ despre ‘Europa popoarelor’, potrivit AFP.

‘Am improvizat această reuniune pentru a ne întâlni cu ‘vestele galbene’ italiene’, a spus Maxime Nicolle, alias ‘Fly Rider’, la trei zile după întâlnirea dintre vicepremierul italian Luigi Di Maio, şeful Mişcării 5 stele (M5S, antisistem) şi câţiva reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ din Franţa, întâlnire aflată la originea unei crize politice şi diplomatice între cele două ţări.

Referindu-se la această întâlnire, Maxime Nicolle a lăsat să se înţeleagă că nu a aprobat-o: ‘Nu avem lider, suntem apolitici’. Obiectivul actualei reuniuni, organizată în apropierea palatului unde are loc festivalul de cântece din San Remo, este ‘de a discuta (…) pentru a arăta că italienii şi francezii se înţeleg’, a spus el în continuare: ‘Problemele politice sunt de natură politică, în timp ce relaţiile dintre italieni şi francezi merg foarte bine’, potrivit acestuia.

‘Vrem să declarăm caducă cea de-a Cincea Republică şi să proclamăm o republică a popoarelor pentru ca Europa să nu fie a intereselor financiare, ci a popoarelor’, a mai spus reprezentantul ‘vestelor galbene’ din Franţa.

‘Nu m-am gândit niciodată la asta, dar într-un procent de 99% avem aceleaşi revendicări. În ceea ce priveşte imigraţia, de exemplu, ei (italienii) spun acelaşi lucru: nu imigrantul este problema, ci politicile desfăşurate în aceste ţări şi vânzările de arme. Problema nu este umană, ci financiară’, a adăugat el.

Sâmbătă, Maxime Nicolle urmează să participe la o manifestaţie a ‘vestelor galbene’ la graniţa franco-italiană. (Știre AGERPRES)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii