Noutăți

„Reformatorii” au decis să treacă la ştergerea identităţii naţionale. Ținta? Un popor fără coloană vertebrală!

„Reformatorii” au decis să treacă la ştergerea identităţii naţionale şi transformarea românilor într-o populaţie fără coloană vertebrală, fără trecut şi, evident, fără viitor.

Interviu cu prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Preşedintele Secţiei de Știinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oamenilor de Știinţă din România

Stimate Domnule Profesor, sunteţi la curent, desigur, cu variantele de planuri-cadru pentru gimnaziu şi cu locul care i se rezervă istoriei ca disciplină de studiu în procesul de învăţământ. Istoriei i se menţine regimul umilitor de o oră pe săptămână, Latina este eliminată, disciplina Limba şi literatura română este redusă, şi ea, cu o oră. Într-o a patra variantă de plan-cadru, întocmită de „experţi”, Istoria este exmatriculată de tot din şcoală, ca să nu mai existe dubii. Care este opinia Dvs. despre „filosofia” şi logica acestor planuri?

ioan scurtuNu mă miră ofensiva împotriva materiilor şcolare prin care se asigură formarea culturii generale şi educaţia patriotică a elevilor din România.

De fapt, se repetă situaţia din anii 1948-1958 (perioada ocupaţiei sovietice), când din învăţământul mediu (nu se mai zicea liceu, acesta era socotit o instituţie burgheză) s-a eliminat limba latină, istoria românilor a devenit istoria RPR, iar geografia României a fost înlocuită cu geografia URSS. În istoria literaturii române erau menţinuţi doar scriitorii care au exprimat interesele ţărănimii şi muncitorimii (Mihai Eminescu era prezent doar prin poezia Împărat şi proletar, iar Mihail Sadoveanu prin romanul Mitrea Cocor).

Atunci se spunea că „lumina vine de la Răsărit”, adică din Uniunea Sovietică, „ţara socialismului victorios”.

Acum s-au schimbat punctele cardinale, „lumina” vine de la Apus, de la UE şi SUA, unde există o adevărată democraţie, libertate, siguranţa persoanei şi a statului.

În aceste condiţii, este pretenţios spus că ar exista o „filosofie” a celor care au lansat noile planuri de învăţământ, deoarece ar însemna să credem în vorbăria despre „reformă”, „spirit civic”, „democraţie participativă” cu care iniţiatorii urmăresc să „învăluie” realitatea într-o perdea de fum.

Adevărul este că, de această dată, „reformatorii” au decis să treacă direct la ceea ce se urmărea imediat după decembrie 1989, şi anume ştergerea identităţii naţionale şi transformarea românilor într-o populaţie fără coloană vertebrală, fără trecut şi, evident, fără viitor.

Ca urmare, ei au pornit pe „singura cale”, cea care le-a fost trasată, în condiţiile în care guvernanţii noştri au devenit simple „piese” într-un joc la scară mondială.

Evident, nu li s-a spus explicit: scoateţi latina, istoria românilor, reduceţi drastic limba română, pentru a dovedi că sunteţi cu adevărat europeni, democraţi, demni de UE şi NATO. Dar aşa au înţeles liderii noştri politici că „trebuie”, pentru a arăta „frumos”.

S-a acţionat metodic, prin distrugerea economiei naţionale, aducerea românilor în situaţia de a-şi părăsi ţara în căutarea unui „codru de pâine”, vinderea la preţuri de nimic a bogăţiilor naturale etc. etc. Învăţământul a fost supus unor repetate „reforme”, dar s-a constatat că încă mai păstrează unele materii prin care se cultivă conştiinţa şi demnitatea naţională. Ca urmare, au decis că se impune o „reformă radicală” (comparabilă cu cea din 1948).

Istoria este redusă la o oră pe săptămână, minimalizată, ca materie lipsită de importanţă, în timp ce sunt introduse alte discipline, artificiale, fără rădăcini într-un teritoriu epistemologic, precum „Educaţie pentru cetăţenie democratică”, „Educaţie interculturală”, „Educaţie pentru drepturile copilului” etc. De ce această minimalizare a Istoriei?

Citeste interviul integral aici: http://www.tribunainvatamantului.ro/reformatorii-au-decis-sa-treaca-la-stergerea-identitatii-nationale-si-transformarea-romanilor-intr-o-populatie-fara-coloana-vertebrala-fara-trecut-si-evident-fara-viitor/

Prof. univ. dr. Sorin IVAN,
Director Tribuna Învăţământului

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

10 Comments on „Reformatorii” au decis să treacă la ştergerea identităţii naţionale. Ținta? Un popor fără coloană vertebrală!

 1. Toate aceste lucruri sau petrecut sub nasul nostru si au inceput cu mult timp inainte de ’89.Acu’ ne trezim ca ,,nu incape si noi si ei?”

 2. Tot fundamentul structurii invatamamntului romanesc, creat de marele matematician, astronom și pedagog român Spiru Haret este pe cale sa fie daramat de slugoii americanilor de la putere impreuna cu clica lor de slugi sorosiste, care nu mai suporta sa vada in fata ochilor calitatea acelui invatamant national. Nici comunistii nu s-au atins de acest sistem de invatamant intemeiat de Spiru Haret, ba din contra, l-au folosit si ei, vazand cat de performat este. Astazi, acesti slugoi si tradatori de tara ii preseaza pe anumiti specialisti in educatie si de altfel, oameni de valoare, dar tematori si naivi, sa faca un adevarat talmes-balmes din materiile care se studiaza in scoala, ca sa nu mai inteleaga nimeni nimica(nici profesorii si nici elevii). Se pun astfel bazele invatamantului de factura “sorosista”, care sa faca din tanara generatie, o adevarata “populatie de zombie” indreptata doar spre consum, iar latura spiritual-crestina sa tinda catre 0. Pana la urma, ne meritam soarta, caci noi ii votam mereu pe acesti tradatori de neam si tara, desi vedem de ce sunt in stare. Vai de capul nostru, ca neam!

 3. ….. Interesant , înca mai ai impresia ca tu sau noi contam la vot ?
  Vrei sa schimbi ceva ??
  Cauta un cinstit si iubitor de Tara , dar tre sa iubeasca Tara ca pe copii si casa lui si doar atunci vom incepe sa vedem o schimbare adevarata ….. Si nu va întâmpla la o bataie de palme , va fi nevoie de multa munca .
  Munca , nu mâini în cur , nu hotii .

 4. cetățeanul tulburat // 21 martie 2016 at 21:11 // Răspunde

  Păi când o să înceapă campania de cerșit voturi, o să punem mâna pe-un par și-i votăm pe toți!

 5. daca aceste elemente anti-Romanestireusesc sa schimbe sistemul de educatie atunci educati copiii acasa.Nu lasati sa ne fure identitatea,trecutul si viitorul.

 6. Nu lasati aceste elemente anti Romanesti sa ne fure istoria.Educatii copiii acasa.este foarte clar pentru or si ce persoana ca sunt elemente criminale si tradatoare in mijlocul natiuni Romane care vor sa ne distruga total.Sunt un om batran acum dar sper ca bunul D-zeu ma va tine pe acest pamant sa vad ziua cand lichelele astea si toti care au furat si jefuit tara asta vor fi pusi la zid si impuscati.

 7. Tot mai des auzi:,,Ce atita scoala!Las’ca-i invatam noi!”Ce sa-i inveti mai,ca nu stii tu!S-apoi,cum sai inveti tehnologia de fabricatie a taiteilor,cind ei nu stiu ce-i aia faina!Nefiind invatati sa invete,cind apare ceva nou,dezastru frate.Se bat cap in cap si se calca unul pe celalat pe picioare.

 8. Din pacate au fost si sunt prea multi tradatori si hoti la conducerea tarii si prea putini oameni cinstiti care vor sa faca ceva pentru tara.

 9. Georgeta Lukacs // 23 august 2016 at 23:15 // Răspunde

  Sugerez ideile principale ale unei lectii de istorie pentru scolari:
  1. Mihai Viteazu in 1600 stapanea cele 3 tari romanesti
  2. Cauzele decaderii lui M.Viteazu:
  a)rascoala nobililor ardeleni si intelegerea acestora cu generalul imperial Basta,comandant al armatelor germane ale imparatului Rudolf al II-lea
  b) dusmania polonilor
  c)Imparatul Rudolf al II-lea de Habsburg ajuta pe M. Viteazu sa stopeze expansiunea Imperiului Otoman spre vest .Dar Rudolf nu permite ca M. Viteazu sa fie domn peste Ardeal
  d) La Turda M. Viteazu se desparte de armata lui Basta
  e)Interesele marilor puteri si
  f) asasinarea lui M. Viteazu

 10. Georgeta Lukacs // 23 august 2016 at 23:41 // Răspunde

  Lectie de Istoria Romaniei
  Constantin Brancoveanu
  A domnit 25 ani. in 1699 turcii il declara la domnie pe viata.dar numai pana in 1714 a avult tihnasa domneasca ( generozitate, palate,diplomatie,lacase de cult, arta, invatamant, stiinte)
  Boierul tradator , Toma Cantacuzino,ruda cu Brancoveanu, ajuta rusii in razboiul cu turcii in 1711, fara stirea lui Brancoveanu, care se supara.
  Stolnicul Constantin Cantacuzino, ravnea tronul pentru fiul lui Stefan si unelteste la Poarta aducând o reputatie proasta a lui Brancoveanu in ohii turcilor. Brancoveanu a fost mazilit de turci, desi i se promisese tronul pe viata.La varsta de 60 ani Brancoveanu cu cei 4 fii au fost inchisi la Stambul. Turcii l-au torturat sa spuna unde-s ascunse bogatiile. Pe 16 august 1714 Brancoveanu e decapitat dupa ce vazuse moartea fiilor sai. Tronul e ocupat de Stefan Cantauzino asa cum dorise tradatorul tata care dupa 2 ani e gatuit in temnita Constantinopol, impreuna u tatal lui f. batran.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii