Noutăți

Război în USR: Soțul Clotildei Armand acuză alți membri ai partidului de legături cu Soros și comunitea LGBT și vorbește despre finanțări dubioase

Confirmând acuzațiile din presă, potrivit cărora unii dintre membrii USR au legături cu ONG-urile lui Soros sau chiar că USR-ul este “Partidul lui Soros”, Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, aduce acuzații grave echipei de campanie a USR.

Pe scurt, acesta vorbește despre finanțări dubioase, legături cu George Soros și comunitatea LGBT (de aceea nu a primit voturi Remus Cernea din partea comunității LGBT pentru a intra în Parlament?), dar și despre luptele de culise prin care s-a încercat scoaterea din joc a soției sale, Clotilde Armand.

Iată postarea de pe Facebook a lui Sergiu Moroianu:

Dragi colegi,

Alegerile au trecut.

Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012!

S-au comis abuzuri și greșeli din partea “echipei de comunicare/campanie” coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?

Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie pană și numele membrilor “echipei”. In fapt, Păun nu și-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei șofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent șeful ONG-ului “Inițiativa România”. Polițeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fișa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun.

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Politeanu.

(Citește aici un articol despre legăturile lui Matei Păun cu George Soros: Cotidianul.ro  – n.n.)

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le “interzice” să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe “servicii de consultantă” contractate fără licitație sau transparentă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.

Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independentă a USR fată de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să “atace” la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile. In urma refuzului primit, Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată (în campanie CNA impune televiziunilor să se coordoneze cu partidele).

Păun a pus presiuni imense pentru a obține controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.

Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament și USR sub 10%.

Cer explicații biroului național al USR pentru tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partidul nostru a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR.”


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Război în USR: Soțul Clotildei Armand acuză alți membri ai partidului de legături cu Soros și comunitea LGBT și vorbește despre finanțări dubioase

  1. “Ar trebui să ne întrebăm firesc, de ce după 26 de ani de democrație, 60 % dintre votanți se mulțumesc să fie simpli spectatori ? Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că după atâta amar de libertate, oferta politică nu a reusit să convingă mai mult de jumătate din țară. Dar dacă tocmai cei care nu au votat, au procedat corect? Dacă aceștia de teama de a greși, au preferat să nu intre în joc?”
    Traian Berbeceanu (pagina de facebook)

    Abia aștept vremea cand procentul de prezenti la vot va fi de 0.5%. Abia atunci se va chema că oamenii s-au trezit. Dă Doamne!

  2. Pai, nu e nici o noutate, aceasta situatie fiind cunoscuta de majoritatea romanilor. Pana si numele formatiunii lui Nicusor Ban, te duce cu gandul la ceea ce reprezinta acest partid: USR= (U)niti in jurul lui (S)oros, sabotam (R)omania.

  3. Treaba interesanta e ca toate astea ar fi ramas ascunse (pentru naivii care cred in usr) daca nu ar fi aparut acest scandal intern. Oare sustinatorii lui nicusor vor spune si despre sotul clotildei ca e doar un conspirationist caruia ii lipseste o doaga?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii