Noutăți

Rămășițele unei piramide în stil egiptean descoperite în stepele din Kazahstan, la 6.000 de km depărtare de Cairo

Rămășițele unei piramide construite în stil egiptean au fost descoperite într-o zonă îndepărtată din Kazahstan, la o distanță de peste 6000 de km nord-est de Cairo. Potrivit arheologilor structura seamănă extrem de mult cu celebra Piramida a lui Djoser din Egipt, și a fost construită cu circa 1.000 de ani înaintea acesteia. Descoperirea a fost făcută anul trecut, însă până acum cercetătorii au investigat  mai multe aspecte ale celor două construcții pentru a fi siguri că nu se înșeală și chiar există elemente comune în ridicarea celor două piramide.

Cel mai probabil a fost construită pentru Saryarke, liderul celui mai puternic trib din zonă. Lucrările la deschiderea camerei principale de înmormântare vor începe în câteva zile iar toate descoperirile vor face parte dintr-o expoziție unică ce va putea fi văzută în cadrul muzeului de arheologie al Universității de Stat din Karaganda. Să nu uităm că forma acestei construcții magnifice ne amintește de faimoasa piramidă Djoser”, a declarat arheologul Viktor Novozhenov.

piramida

stanga, piramida din Kazahstan, dreapta Piramida Djoser din Egipt

Cercetătorii cred că întregul complex cuprinde aproximativ 27 de clădiri care datează din diferite perioade istorice.

Diverse tipuri de piramide regăsim în multe părți ale lumii, din Egipt și până în Mexic sau chiar China, însă cea din Kazahstan este una dintre cele mai bune exemple care evidențiază un mod comun de construcție a acestora, deși construcțiile se află de cele mai multe ori la mii de kilometri depărtare. Nu este cunoscut modul prin care diferitele culturi ale lumii au construit aceste piramide și nici cum se face că în unele cazuri construcțiile seamănă izbitor de mult mai ales că, cel puțin teoretic, aceste civilizații nu aveau cum să interacționeze unele cu altele.

Piramida Djoser este o bijuterie arheologică situată la nord-vest de orașul egiptean Memphis. A fost construită în jurul anului 2700 de ani î.en pentru înmormântarea Faraonului Djoser. Construcția face parte, la fel ca și piramida din Kazahstan, dintr-un complex extrem de vast de structuri ceremoniale pline de decorațiuni și simboluri.

A Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

Pottery found at the Kazakh pyramid site

artefacte descoperite in Kazahstan

sursa: ancient-code.com

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii