Cunoaste lumea

Noutăți

„Neuroni matematici” identificați în creier

  •  
  •  
  •  

Creierul are neuroni care se declanșează în mod specific în timpul anumitor operații matematice. Acest lucru este demonstrat de un studiu recent realizat de universitățile din Tübingen și Bonn, Germania.

Descoperirile indică faptul că unii dintre neuronii detectați sunt activi exclusiv în timpul adunărilor, în timp ce alții sunt activi în timpul scăderilor.

Nu le pasă dacă instrucțiunea de calcul este scrisă ca un cuvânt sau un simbol. Rezultatele au fost publicate în revista Current Biology.

Majoritatea copiilor de școală elementară probabil știu deja că trei mere plus două mere adună până la cinci mere.

Cu toate acestea, ce se întâmplă în creier în timpul unor astfel de calcule este încă în mare parte necunoscut. Studiul actual al Universităților din Bonn și Tübingen fac lumină asupra acestei probleme.

Cercetătorii au beneficiat de o caracteristică specială a Departamentului de Epileptologie de la Spitalul Universitar Bonn. Este specializat în proceduri chirurgicale pe creierul persoanelor cu epilepsie.

La unii pacienți, convulsiile provin întotdeauna din aceeași zonă a creierului. Pentru a localiza cu precizie această zonă defectuoasă, medicii implantează pacienților mai mulți electrozi.

Sondajele pot fi folosite pentru a determina cu precizie originea spasmului. În plus, activitatea neuronilor individuali poate fi măsurată prin cablare.

Acest studiu marchează un pas important către o mai bună înțelegere a uneia dintre cele mai importante abilități simbolice ale noastre, și anume calculul cu numere”, explică prof. Florian Mormann de la Departamentul de Epileptologie de la Spitalul Universitar Bonn.

Cele două echipe din Bonn și Tübingen vor să investighez exact ce rol joacă celulele nervoase găsite în acest nou demers.

Studiul a fost finanțat de Fundația Germană de Cercetare (DFG) și Fundația Volkswagen.

Material furnizat de Universitatea din Bonn

Foto burst shopify Matthew Henry


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii