Noutăți

Priveliște de necrezut: dunele arămii ale Saharei, sub un strat gros de zăpadă!

 •  
 •  
 •  

Incredibile fotografii au fost realizate, duminică, în nordul Algeriei! Sunt imagini în care apar dunele Saharei acoperite de către zăpezi. Cu puțină vreme în urmă, mass media prezenta imagini din înzăpezita Floridă (unde nu mai ninsese încă din 1989). Imaginile în care putem admira extrem de rara priveliște a covorului alb și pufos ce s-a așternut peste nisipurile de aramă ale Saharei au fost realizate de către un fotograf amator, numit Karim Bouchetata, din Aïn Séfra.

Priveliștea de vis oferită de către dunele înzăpezite n-a fost, din păcate, disponibilă prea multă vreme. În doar câteva ore, aspra Sahară a și dezbrăcat veșmântul alb oferit de către vremea capricioasă a acestui început de an.

Acest fenomen inedit s-a petrecut în condițiile în care iarna încă nu și-a întins aripile grele de gheață și mantaua groasă de omăt, așa cum era de așteptat, și peste unele dintre meleagurile de climă temperată, aflate cu mult mai la nord, așa cum este și țara noastră.

?????????????????????????????????????????????

Sahara 3

Stratul de nea din deșertul de lângă Ain Sefra, Algeria, a atins, pe alocuri, grosimea de 40 de centimetri. Zăpada este bucuria copiilor, chiar și în Sahara: cei mici au valorificat din plin oportunitatea de-a clădi oameni de zăpadă.

Meteorologul Ross Hall a explicat, conform globalnews.ca, că atât localizarea nordică a regiunii sahariene în care a nins zilele trecute, cât și altitudinea respectivelor locuri, nu au cum să fie străine de apariția spectaculosului fenomen. S-a mai întâmplat, în trecut, să ningă în acea porțiune a Saharei, a precizat specialistul. În decembrie 2016, s-a mai așternut, tot acolo, un strat subțire de nea. Anterioara cădere de zăpadă a avut loc tocmai în 1979.

Ninsori sahariene s-au mai pomenit, după cum se vede; fără de precedent și poate chiar nefirești sunt, însă, ninsorile acestea recente, petrecute în două ierni la rând (în decembrie 2016 și-n ianuarie 2018). Oare nu cumva clima Terrei va trece, sub ochii noștri, prin modificări radicale, care vor schimba complet înfățișarea unor întregi regiuni planetare? Și nu cumva fenomenele acestea, ciudate și din ce în ce mai dese, au la origine și activitățile umane?

?????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????

Sahara 8

?????????????????????????????????????????????

Sahara 3

Sahara 4

Surse: globalnews.ca, express.co.uk, dailymail.co.uk, forbes.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Priveliște de necrezut: dunele arămii ale Saharei, sub un strat gros de zăpadă!

 1. Bla, bla! Ia luati d-aci, sa vedeti cum se manipuleaza clima, iar dupa ce ca se manipuleaza se mai si castiga vagoane de bani, ca sa zic asa, de catre baietii care dupa ce-i castiga ii reinvestesc in: manipularea climei incontinuare si alte manipulari, in cumpararea aproape moca de terenuri parasite de fraierii falimentati, in descoperirea si exploatarea noilor zacaminte de petrol si mai ales de gaz pe care ni le vand noua la preturi stabilite de ei, in chimicale pentru agricultura pe care ni le vand noua fraierilor, in armamentul pe care-l vind la tampiti, etc.
  A! in a corupe prosti si proaste sa munceasca pentru ei in domeniul schimbarilor climatice, in fine, etc.

  https://www.youtube.com/watch?v=mEfJO0-cTis

  Are subtitrare in romaneste si dureaza cam vreo ora si zece…
  Pentru cine are ceva curaj si nu prea are probleme cu somnul noaptea.
  🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii