Noutăți

Primul lungmetraj de animație 3D realizat integral în România. Video

  •  
  •  
  •  

După patru ani de investiţii şi muncă susţinută, compania de producţie Opal Production a finalizat filmul „Mercy Street”, primul lungmetraj 3D realizat în România cu o tehnică de animaţie stereoscopică 100% autohtonă, concepută de Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul şi animatorul personajelor filmului.
 .
Filmul are o durată de 74 de minute, iar actorii Cristi Iacob, Ionuţ Grama, Marius Stănescu şi Vlad Rădescu şi-au împrumutat vocile pentru a da viaţă personajelor.
.
„Mercy Streetˮ este poveste a unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră, ce îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor. Scenaristul Alex Bordeanu a câştigat în 2010 primul loc la concursul CNC cu scenariul „Mercy Street”.
mercy-street-894544l
Regizorul Ştefan Buzea şi fratele său, Alexandru (Ducu) Buzea, creatorul şi animatorul personajelor din „Mercy Street”, ambii cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, au folosit o tehnică proprie de animaţie, inventată chiar de ei.
 .
„Fiecare element sau obiect de decor a fost desenat clasic, în 2D, apoi importat într-un program 3D (Autodesk Maya), unde este plasat în perspectivă, apoi fiecare element este texturizat într-un program 2D de prelucrare imagine (Adobe Photoshop) folosindu-se tableta grafică. Astfel dispuse în acest spaţiu 3D, elementele sau obiectele vor recompune decorul generând perspectivă, construcţia multiplan, iar apoi stereoscopia,” explică Alexandru (Ducu) Buzea.
mercy-street-499027l

mercy-street-471158l-1600x1200-n-370d5248
Filmul cu scenariu premiat, a fost produs cu fonduri CNC, fonduri europene şi investiţii Opal Production.
sursa: comunicat de presă, cinemagia.ro
foto: cinemagia.ro

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Primul lungmetraj de animație 3D realizat integral în România. Video

  1. Fara intentia de a critica, doar ca observatie: Speranta se traduce prin “hope”, iar “mercy” parca inseamna mila, din cate stiu eu… “Hope Street” suna chiar mai bine. Dar ca sa intelegem exact despre ce e vorba in film, ar trebui sa il putem vedea integral. Unde, cand si/sau cum poate fi vizionat filmul? 😛

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii