Noutăți

Primăria din Paris a decis înlocuirea formulei „mamă și tată” cu „părinte 1 și părinte 2” în actele de stare civilă. „Ce mai urmează acum, numerotarea copiilor?”, întreabă Le Figaro

  •  
  •  
  •  

ActiveNews.ro:  Consiliul Local din Paris a decis ca actele oficiale de stare civilă să țină cont și de „familiile homoparentale”. Măsura a fost adoptată în unanimitate de consilierii prezenți, scrie „Le Parisien”. Ea prevede înlocuirea formulei tradiționale „tată” și „mamă” cu „părinte 1” și „părinte 2”. Canada a luat deja această măsură, dar Parisul este primul oraș francez care adoptă acest tip de documente oficiale.

Decizia a fost luată pentru a pune capăt „discriminării cuplurilor homosexuale, care reprezintă în prezent doar puțin peste 3% din uniunile din Franța, potrivit INSEE”, scrie „Le Parisien”. În motivarea deciziei se arată că „e anormal ca platforma administrației să nu permită părinților care trăiesc în cupluri de același sex să facă cereri administrative, ca și ceilalți părinți”, iar „aceasta reprezintă o încălcare a egalității de drepturi în fața administrației”.

„După legea din 2013 privind căsătoria pentru toți, cuplurile de același sex care doresc să facă demersuri administrative legate de paternalitate nu dispun de formulare adaptate situației lor, pentru că pe actele de stare civilă în care sunt menționați părinții, rubricile existente indică doar «tatăl» și «mama».

În unele municipalități însă, documentele școlare sau extrașcolare (cantina, after school, etc.) s-au schimbat deja, fiind completate cu «părintele 1» și «părintele 2». La fel ca la SNCF (n.r. – Căile Ferate franceze) unde formularele de carduri pentru întreaga familie conțin, din 2010, cuvintele «părinte 1» și „părinte 2»”, precizează Le Parisien.

După ce Primăria Parisului a adoptat această decizie fără să facă prea multă vâlvă în jurul ei, societatea franceză a reacționat.  „După părinte 1 și părinte 2,  urmează numerotarea copiilor?”, se întreabă psihanaliștii Monette Vacquin, Jean-Pierre Winter și Michel Gad Wolkowicz, într-un articol publicat de „Le Figaro”. (citește mai mult: ActiveNews.ro)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

4 Comments on Primăria din Paris a decis înlocuirea formulei „mamă și tată” cu „părinte 1 și părinte 2” în actele de stare civilă. „Ce mai urmează acum, numerotarea copiilor?”, întreabă Le Figaro

  1. Mișcați-va fizicul la vot. Altfel, în scurt timp asa va fi și la București!

  2. Oricât ați vota, tot simona halep o să câștige.

  3. Progresistilor astia, nici daca le-ai da cele mai tari medicamente de cap, tot nu mai pot scapa de dementza grava pe care o au! Singura solutie viabila pt ei este internarea lor de urgenta in spitale de psihiatrie, unde trebuie tinuti in camasi de forta!

  4. Cine va fi parintele 1 ci cine parintele 2, va trebui sa hotarasca o alta comisie!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii