Noutăți

Polul Sud a fost acoperit de păduri tropicale! Ce spun cercetătorii…

  •  
  •  
  •  

Antarctica, acoperită în prezent cu gheaţă polară, a fost o regiune cu păduri tropicale umede şi temperaturi medii anuale de circa 12 grade Celsius, conform unui studiu citat miercuri de Press Association.

Un grup de cercetători a anunţat că a descoperit dovezi conform cărora Polul Sud a a avut un climat temperat în urmă cu 90 de milioane de ani. Rezultatele studiului, publicate în jurnalul Nature, se bazează pe eşantioane de sol despre care se crede că provin Cretacicul mijlociu (cu 115-80 de milioane de ani în urmă).

Echipa, care a inclus oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi Germania, a declarat că analiza rădăcinilor conservate şi a altor resturi de plante din sol sugerează că lumea de la acea vreme era mai caldă decât se credea anterior.

Una dintre autorii studiului, Tina van de Flierdt, de la Departamentul de ştiinţe ale pământului din cadrul Imperial College London, a declarat: “Conservarea acestei păduri vechi de 90 de milioane de ani este excepţională, dar şi mai surprinzătoare este lumea pe care o dezvăluie. În ciuda lunilor de întuneric, pădurile tropicale umede temperate au fost capabile să crească în apropiere de Polul Sud, dezvăluind un climat chiar mai călduros decât ne aşteptam”.

Citește mai mult: DC Business


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii