Noutăți

Poarta Soarelui. Enigmatica construcție pre-incașă despre care se spune că ar avea peste 10.000 de ani vechime…

  •  
  •  
  •  

Acest “portal” antic are o greutate de aproximativ 10 tone, o înălțime de 3 metri și o lățime de alți 4 metri. Unii cercetători susțin că ar fi fost construit undeva în urmă cu aproximativ 15.000 de ani. Situat în vecinătatea unuia dintre cele mai minunate lacuri de pe Pământ, Lacul Titicaca, Poarta Soarelui ar fi fost construită de o cultură străveche foarte puțin cunoscută care locuia pe actualul teritoriu al Boliviei și statului Peru.

Majoritatea experților sunt de acord că această poartă a fost creată dintr-un singur bloc de piatră și este plină de simboluri mistice asemănătoare cu cele descoperite în vechea Mesopotamie, regiune aflată la mii de kilometrii distanță. Potrivit cercetărilor, pe poartă sunt prezentări ale acelorași creaturi înaripate pe care le vedem în vechea Mesopotamia. Există 32 de efigii cu fețe umane și 16 cu capete de condori. Poarta Soarelui nu a fost niciodată terminată, arheologii găsind mai multe figuri neterminate ca și cum sculptorii le-au făcut în grabă, alungați sau speriați de cineva sau ceva.

gateofsunbolivia

În partea dreapta sus există o fisură care împarte piatra în două. Se crede că a fost lovită de fulger, dar această teorie nu poate fi verificată deoarece nu există semne de arsură pe piatră sau în interiorul acesteia.

În prezent, acesta este unul dintre cele mai importante monumente ale orașului Tiahuanaco. Tiahauanco a fost centrul vechii civilizații Tiahuanaco, o cultură pre-incașă extrem de bine dezvoltată care și-a bazat economia pe agricultură și arhitectură. Cultura antică a acoperit teritoriile platoului Collao, situat între sud-vestul statului Peru, Bolivia, dar și zonele de nord ale Argentinei și statului Chile.

sursa: ancient-origins.net

sursa: ancient-code.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Poarta Soarelui. Enigmatica construcție pre-incașă despre care se spune că ar avea peste 10.000 de ani vechime…

  1. Problema;se tot spune ca fiecare civilizatie a avut,,metalul” ei.Dar daca,numai daca ,au fost civilizatii care au avut,,piatra ei”!Se gaseste din abundenta peste tot,mai mult in acele vremuri ar fi fost necesara!Precizia prelucrarii unora,imposibila astazi(Puma Punku),ar fi o posibila dovada.Constructii uriase din piatra,abandonate ulterior,ar putea spune ca s-a intimplat ceva…cel putin la Puma Punku zici ca un urias narod si-a rotit bratele in toate directiile.Nu as spune ca simbolurile sunt mistice,secrete,ci mai degraba sacre,de respectat,de aducere aminte.Secretul are in sine ceva retoric,stii pur si simplu sau nu!Totul poate fi descifrat,nu ai inca cheia!Doar ca in unele cazuri s-a ajuns la un alt limbaj,al imaginilor.Limbaj pe care ei il foloseau(cu titlul de sacru,aici!).La Puma Punku apar alaturi de figuri umane si unele figuri care seamana izbitor cu cele descrise ale ET.Dar daca asa aratam in realitate (partea intunecata)si ceea ce vedem este doar suma unor straturi,datorate evolutiei sau altor factori?Ma rog,este ultima zi de concediu si am chef de povesti!:))

  2. cetățeanul tulburat // 6 mai 2017 at 5:41 // Răspunde

    Nu vă lăsați păcăliți de umanoizii de știință care sunt plătiți de elită să iasă în față și să aburească masele, de curând au fost descoperite multe alte bucăți din fosta construcție printre altele încă o poartă a soarelui care se află la orizontală și poate că urmează să fie și ea ridicată pe verticală sau poate că nu, cert este că cea construcție a fost realizată din granit, iar noi astăzi tăiem granitul cu diamantul, cea civilizație a prelucrat granitul cu altceva …ce nu se află pe planeta asta…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii