Noutăți

Peștele bizar cu cap de pasăre, descoperit pe un râu din China. Cum îi explică înfățisarea neobișnuită experții (video)

Peștele cu cap de pasăre a fost capturat de un pescar într-un râu din provincia Guizhou, sudul Chinei, iar imaginile cu această creatură neobișnuită au devenit virale pe internet. Jurnaliștii cotidianului Guizhou Urban din China au identificat peștele ca fiind crap de apă dulce. Dar acest lucru nu i-a împiedicat pe internauți să speculeze că această creatură ar putea fi una hibrid, mai ales că are gura în formă de cioc și aripioare pe părțile laterale.

„Cred că de fapt peștele a avut o problemă de dezvoltare. În niciun caz nu este o viețuitoare jumătate pește, jumătate pasăre. Cel mai probabil ciocul ascuțit ca de porumbel se explică prin creșterea celulară defectuoasă. O umflatură cauzată de o deformare din regiunea capului a forțat înclinarea în jos a gurii. Cauza deformării nu poate fi determinată de o fotografie sau doar observând corpul peștelui. De exemplu, dacă substanțele chimice dăunătoare intră în contact cu peștele în stadiul în care acesta este o larvă, acestea ar fi putut întrerupe creșterea normală a embrionului, declanșând o cascadă de alte efecte în cadrul proceselor sale celulare. În cazul acestui crap, probabil că întreruperea dezvoltării a deformat procesul normal de diviziune celulară în structura scheletului capului, conducând la o producție accelerată de celule care pot explica coroana umflată a crapului. Dar din nou, este imposibil să spun cu siguranță.”, a explicat pentru Live Science, Andrew Cossins, de la Universitatea Liverpool.

În ciuda capului său ciudat, creatura nu a fost păstrată de pescari, aceștia i-au dat drumul în apă după ce au filmat-o.

sursa: https://www.livescience.com/62816-fish-with-bird-head-explained.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Peștele bizar cu cap de pasăre, descoperit pe un râu din China. Cum îi explică înfățisarea neobișnuită experții (video)

  1. Diac Stefan // 18 iunie 2018 at 19:11 // Răspunde

    Aceste poate fi doar o mutatie cauzata probabil de elementele radioactive aruncate in ocean.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii